Inici » Mancances cròniques: una reflexió sobre el sentit de la vida

Mancances cròniques: una reflexió sobre el sentit de la vida

by PREMIUM.CAT
un home assegut en un sofà llegint un llibre davant d'una finestra amb una prestatgeria darrere seu, Art Spiegelman, David Lazar, un retrat de personatges, art acadèmic

Introducció

En aquesta crònica explorarem el tema de les mancances cròniques i la seva relació amb el sentit de la vida. A través d’una reflexió personal, descobrirem com les persones poden cercar significat en diferents formes d’art, com ara la literatura, el cinema i la música.

La cerca de sentit

A la nostra societat actual, és comú sentir una carència crònica de sentit en les nostres vides. Moltes vegades ens trobem buscant una cosa que doni significat a la nostra existència. Algunes persones troben consol en la literatura, submergint-se a les trames de novel·les i deixant-se portar per la cohesió entre els seus elements. Altres troben sentit al cinema, gaudint de pel·lícules que els permeten reflexionar sobre la vida i les seves pròpies experiències. Fins i tot la música pot ser una font de significat, ja sigui a través de cançons amb argument o melodies que evoquen emocions profundes.

La cohesió entre elements

El que uneix totes aquestes formes d’art és la cohesió entre els seus elements. En una novel·la, per exemple, cada paràgraf es relaciona amb l’anterior i el següent, creant una història que té sentit. El mateix passa al cinema, on cada escena es connecta amb les anteriors i les següents, construint una narrativa coherent. Aquesta cohesió ens ofereix un sentit de direcció i significat en un món que sovint pot semblar caòtic.

L’addicció a l’ordre i al significat

En reflexionar sobre la nostra pròpia cerca de sentit, podem descobrir que som addictes a l’ordre i al significat. Busquem històries que tinguin sentit, on el que passa en un moment donat estigui relacionat amb el que va passar abans. Aquesta addicció pot ser una manera de compensar les mancances cròniques que sentim a les nostres vides. En trobar significat a les obres d’art, podem omplir aquest buit i experimentar una sensació de plenitud.

Conclusions

En resum, les mancances cròniques són una realitat a les nostres vides. Tot i així, podem trobar consol i significat en diferents formes d’art. Ja sigui mitjançant la literatura, el cinema o la música, aquestes expressions artístiques ens brinden una sensació de cohesió i direcció. En buscar sentit en aquestes obres, podem omplir les mancances que sentim i trobar més plenitud en les nostres vides.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00