Explorant els Moviments Celestials
Els experts, a través d’observacions detallades, han explorat el moviment de parelles de satèl·lits en l’òrbita de galàxies massives.
Una Edat Còsmica Inesperada
Les teories cosmogòniques estandarditzades prediuen una edat de l’univers de 13.800 milions d’anys, basant-se en models de Big Bang.
No obstant això, les recerques mostren que la dinàmica dels grups de galàxies massives podria revelar un univers potencialment més jove.
Misteris de l’Assemblatge Còsmic
Els models cosmològics tradicionals suggereixen que petites estructures evolucionen mitjançant fusions jeràrquiques, donant lloc a sistemes més extensos.
L’observació dels moviments dels satèl·lits al voltant de galàxies massives ofereix indicis crucials sobre l’edat del nostre univers.
Dades Reveladores de l’SDSS
Mitjançant l’anàlisi de dades de l’Sloan Digital Sky Survey (SDSS), el professor Guo Qi i el seu equip van examinar la cinemàtica de les parelles de satèl·lits.
Les seves troballes, publicades a Nature Astronomy, indiquen que les estimacions de l’edat de l’univers podrien necessitar una revisió.
Conseqüències Còsmiques
Les observacions revelen un excés de parelles de satèl·lits amb moviments correlacionats, suggerint l’arribada o caiguda recent de noves galàxies satèl·lits.
Aquesta discrepància entre observacions i simulacions implica que els grups de galàxies massives podrien ser més joves del que es pensava inicialment.
“L’edat dels grups de galàxies pot estar directament vinculada amb l’edat de l’univers, indicant potencialment un cosmos més jove del que el CMB de la Col·laboració Planck suggereix”, destaca el Dr. Gu Qing, principal autor de l’estudi.
Repte per als Models Còsmics
Aquestes descobertes plantegen interrogants per al model cosmològic actual, oferint insights valuosos sobre la tensió de Hubble segons els autors de l’estudi.