Inici » Osasuna i Moss lideren la sostenibilitat en el món de l’esport

Osasuna i Moss lideren la sostenibilitat en el món de l’esport

by premium.cat
una pancarta roja y azul con una corona y una franja azul y blanca con las palabras mciss, Colin Moss, logotipo, representación digital, regionalismo

Una col·laboració inèdita per promoure la sostenibilitat

Moss, especialitzat en tecnologia ambiental, i el Club Atlètic Osasuna, un destacat membre de la lliga espanyola, han anunciat una associació sense precedents que marcarà un punt d’inflexió en la sostenibilitat en l’àmbit de l’esport.

Moss es converteix en el patrocinador oficial d’Osasuna amb el títol de ‘Soci Global de Sostenibilitat’, comprometent-se a compensar l’empremta de carboni de l’equip i les activitats esportives del club de l’any 2023. A més, prendrà mesures concretes per reduir i compensar l’empremta i l’impacte del 2024.

Objectius i mesures concretes

Això implica el mesurament i la compensació de totes les emissions de gasos d’efecte hivernacle generades per les activitats administratives i esportives d’Osasuna, incloent el seu emblemàtic Estadi El Sadar i la Ciutat Esportiva de Tajonar, així com els desplaçaments de l’equip amb autobús i avió, i el consum d’aigua del club.

Moss serà responsable de calcular l’inventari de carboni del club, utilitzant els estàndards de credibilitat més elevada, i de neutralitzar aquestes emissions a través de bons de carboni de conservació a l’Amazònia brasilera.

Compromís amb la comunitat i transparència

Moss i Osasuna també oferiran als aficionats la possibilitat de comprar crèdits de carboni per compensar la petjada de carboni de productes oficials del club i fins i tot entrades de partits, fomentant així la participació de la comunitat en aquesta iniciativa sostenible.

En aquesta línia, es preveuen organitzar esdeveniments i xerrades per sensibilitzar la comunitat, empreses i població navarresa sobre la importància de la sostenibilitat, buscant una major consciència i contribució de tothom per construir un planeta més sostenible.

Referent europeu en sostenibilitat

A través d’aquesta associació, Moss i Osasuna es comprometen a proporcionar la màxima transparència de les seves accions, fent públics els càlculs d’inventari i nombre de bons de carboni utilitzats en la compensació als seus llocs web, amb la intenció de servir com a exemple positiu i inspirador per a la resta del futbol europeu.

Compromís amb la conservació de l’Amazònia i la sostenibilitat

Luis Felipe Adaime, CEO i fundador de Moss, destaca la importància d’aquesta associació.

També expressa que aquesta iniciativa posa Osasuna a l’avantguarda de la sostenibilitat ambiental al món del futbol, demostrant el seu compromís integral amb la conservació del bosc més gran del món, l’Amazònia, i fomentant hàbits més sostenibles.

D’altra banda, Luis Sabalza, president del Club Atlètic Osasuna, ressalta el fort compromís del club amb les causes socials i la preservació del medi ambient, subratllant la importància de ser un referent en aquest àmbit.

Contribució de Moss a la conservació de l’Amazònia

Moss, present al mercat des del març del 2020, utilitza tecnologia per democratitzar el mercat de crèdits de carboni, contribuint directament a la conservació d’arbres en projectes de gestió forestal a l’Amazònia i combatent la desforestació a través de la seva innovació tecnològica.

En resum, la unió entre Moss i Osasuna no només representa un pas cap a la sostenibilitat en el món de l’esport, sinó també un exemple inspirador de com les organitzacions poden col·laborar per un futur més sostenible i positiu per al planeta.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00