Percepcions econòmiques i resultats electorals

Percepcions econòmiques positives

La població amb nacionalitat espanyola té una percepció majoritàriament positiva de la seva situació econòmica personal. Segons dades del Baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) del mes de maig, un 57,7% la considera bona i un 3,8% molt bona.

Percepcions econòmiques negatives

Les mateixes persones enquestades consideren que la situació de l’economia general és dolenta (40,7%) o molt dolenta (17,3%), una percepció que no coincideix amb la realitat macroeconòmica. L’economia actualment triplica el creixement de l’eurozona, amb més impuls del previst. L’OCDE, la Comissió Europea i l’FMI han revisat les seves previsions de creixement, amb l’FMI fixant-lo en el 2,4%, per sobre del 2% que el govern preveia (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/).

Política econòmica d’esquerra

Aquest creixement econòmic ha estat fruit de la política econòmica d’un govern d’esquerra, que va abandonar la nefasta política d’austeritat i de retallades de la dreta. Aquest govern va donar estabilitat amb la reforma laboral i l’augment del salari mínim. A més, la reducció dels tipus d’interès decidida pel Banc Central Europeu pot afavorir encara més aquest creixement.

Importància de les percepcions

Les percepcions de la ciutadania són importants i influeixen en el seu comportament electoral. Les decisions personals i els resultats dels processos electorals estan influïts per les percepcions, encertades o no.

Related posts

La Profunda Connexió Humana: Una Perspectiva Diferent

Noms propis de locals d’hostaleria

El misteri de l’escórpora: més enllà de les espines i el verí