Inici » Presidenta del Parlament planteja suspensió del protocol d’assetjament

Presidenta del Parlament planteja suspensió del protocol d’assetjament

by premium.cat
una mujer sentada en una mesa en una habitación llena de gente con papeles y bolígrafos en las manos y un vaso de agua frente a ella, Ayshia Taşkın, vfx, una pintura mate detallada, crítica institucional

Anna Erra proposa suspendre el protocol d’assetjament

La presidenta del Parlament i líder del partit, Anna Erra, va suggerir el dimecres passat suspendre el protocol d’assetjament, una mesura que es va introduir el 2021 per prevenir, detectar, abordar i resoldre situacions d’assetjament.

Oposició dels altres partits

Tot i així, la proposta d’Erra va ser rebutjada per la majoria dels partits amb representació a la mesa, incloent el Partit Socialista Català (PSC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Candidatura d’Unitat Popular (CUP). Així, la proposta no es va arribar a votar.

Raons per la proposta de suspensió

La presidenta Erra va justificar la seva proposta amb la necessitat de realitzar modificacions al protocol, ja que, segons ella, conté elements que poden ser millorats.

Continuació de les acusacions

El conflicte continua paral·lelament a les denúncies presentades per les diputades de Junts, Aurora Madaula i Cristina Casol, per assetjament i violències silencioses contra membres del seu partit.

Reaccions dels altres partits

Després de la proposta d’Erra, ERC i la CUP van expressar la seva oposició a suspendre el protocol, argumentant que no hauria d’interrompre’s ni deixar-se en suspens. Defensen que el protocol hauria de ser un espai segur per a aquells diputats i diputades que no tenen representació en la seva organització política.

Posició de la CUP

La CUP va adoptar una postura similar, assegurant que deixar el protocol en suspens seria una situació d’indefensió per a les víctimes i una inacció del Parlament en complir les seves obligacions en aquesta matèria.

Conseqüències de la proposta

Amb l’oposició de la majoria dels partits de la mesa, la proposta d’Erra ha quedat sense efecte. Mentrestant, més d’una vintena de diputats de Junts, una gran majoria del grup parlamentari, reclamen que Casol deixi la seva acta de diputada.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00