Inici » Rafel Nadal, ambaixador esportiu de l’Aràbia Saudita: oportunitat o error?

Rafel Nadal, ambaixador esportiu de l’Aràbia Saudita: oportunitat o error?

by PREMIUM.CAT
una mujer corre en una cancha de tenis con una raqueta de tenis en la mano y una multitud de personas en las gradas, Fabien Charuau, jayison devadas, una foto, superplana

El tenista mallorquí Rafel Nadal accepta el càrrec d’Ambaixador del Tennis de l’Aràbia Saudita

Aquesta setmana s’ha fet públic que el tenista de Manacor Rafel Nadal ha estat escollit com a Ambaixador del Tennis de l’Aràbia Saudita. Aquest càrrec forma part del «compromís a llarg termini de la Federació Saudí de Tennis per impulsar l’esport i motivar a una nova generació d’atletes». El campió de 22 ‘Grand Slams’ ha afirmat que vol col·laborar en el progrés continu de l’esport a nivell mundial, i que «hi ha una gran oportunitat» en el país àrab, on inaugurarà una nova acadèmia.

El nomenament genera controvèrsia per la situació dels drets humans a l’Aràbia Saudita

No obstant això, el nomenament també ha suscitat crítiques. Cal recordar que l’Aràbia Saudita és un país que vulnera els drets humans i on existeixen unes grans desigualtats civils i socials. En aquest sentit, Amnistia Internacional ha demanat al tenista de Manacor que aprofiti el seu nou paper com a ambaixador com a plataforma per denunciar la situació dels drets humans al país asiàtic.

L’entitat de protecció dels drets humans vol que Nadal faci servir el seu nou càrrec per interpel·lar i influir en la situació dels drets humans a la zona. «El nou paper de Rafel Nadal no és res més que l’últim episodi de la impecable operació de rentat d’imatge esportiva de l’Aràbia Saudí», ha dit el director d’Assumptes Econòmics d’Amnistia Internacional Regne Unit, Peter Frankental. Així, el conviden a exigir una millora en la defensa dels drets i en la situació social del país.

Què opines tu? Creus que Nadal hauria de renunciar a ser ambaixador del tennis de l’Aràbia Saudita?

Davant d’aquesta situació, et preguntem si consideres que Nadal hauria de renunciar a ser ambaixador del tennis de l’Aràbia Saudita. Les possibles respostes de l’enquesta són les següents:

-Sí, és un país que no respecta els drets humans.

-No, pot aprofitar-ho per promoure millores en els drets humans.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00