Inici » Sant Joan de Vilatorrada disposa de nous comptes per al 2024 després de tres anys sense pressupost

Sant Joan de Vilatorrada disposa de nous comptes per al 2024 després de tres anys sense pressupost

by PREMIUM.CAT
un grupo de personas sentadas a las mesas en una sala con paredes de piedra y arcos en las paredes, y una mujer parada frente a la mesa, Apeles, panorámica, una fotografía con cambio de inclinación, les automatistes

El pressupost municipal de 2024, que puja a 11.705.000 euros, ha rebut el suport de l’equip de govern i el rebuig de Junts

El ple de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha donat llum verda aquest dijous al pressupost municipal de 2024, que suposa el primer des de 2020, ja que els últims tres exercicis s’havien prorrogat els comptes. El pressupost de 2024, que ascendeix a 11.705.000 euros, ha comptat amb deu vots a favor de l’equip de govern format per Alternativa per Sant Joan i Compromís amb Sant Joan, cinc abstencions del PSC i ERC, i dos vots en contra de Junts.

L’alcalde, Jordi Solernou, ha ressaltat que l’Ajuntament recupera un nou pressupost que els permetrà “continuar treballant per impulsar projectes i serveis per millorar el nostre poble”. Ha assenyalat que després de l’augment dels subministraments bàsics dels darrers anys “cada cop era més complicat fer funcionar el poble i l’Ajuntament sense uns comptes adaptats a la realitat. Sense uns pressupostos nous no podríem treballar en fer nous projectes per a tots els veïns i veïnes”. Solernou, ha posat com a exemple de la necessitat de disposar de nous comptes el fet que la despesa de gas dels equipaments municipals s’hagi doblat arribant a ser de més de 150.000 euros.

Prioritat a l’atenció i serveis a les persones i a les polítiques mediambientals i de territori

Per la seva part, la regidora d’Hisenda, Núria Valencia, també s’ha referit al fet de disposar de nous pressupostos: “Ens vam fixar com a objectiu tenir uns nous comptes per poder millorar la gestió i impulsar nous projectes, i avui complim amb uns nous pressupostos ajustats a la realitat, que també ens permeten posar les bases per a nous projectes i noves inversions a mitjà termini”.

Al llarg de la seva intervenció, Valencia ha repassat les principals novetats del pressupost de 2024. Així, ha indicat que “l’acord dels dos grups que formem govern es marca com a prioritat l’atenció i serveis a les persones, i construir un poble més ecològic i més ben cuidat. Gràcies als nous comptes hi comencem a treballar, incorporant nous projectes o serveis que ens porten en aquesta direcció”.

Augment de la despesa en atenció a les persones

Així, en l’àmbit d’atenció a les persones s’observa un increment generalitzat de la despesa inclosa en aquestes regidories. En destaquen, entre d’altres, l’augment del 157% en ajudes individualitzades, la incorporació d’ajudes per a la teleassistència, nous projectes d’educació i infància com el Bus a Peu, l’ampliació de la programació cultural o l’augment d’un 46% del pressupost dedicat a les accions per la igualtat a feminismes i LGTBI.

Millora del manteniment i nous projectes mediambientals i de territori

La segona de les prioritats en les que el govern destaca que se centren els comptes és en les polítiques mediambientals i de territori. Assenyalen que els nous comptes podran millorar el manteniment, incorporant un nou peó de brigada o augmentant el pressupost de neteja viària en un 30%. Les polítiques de medi ambient experimenten una ampliació de les partides del 32% que permetran disposar de nous projectes en energies renovables, transició energètica, o promoció de la mobilitat sostenible. Així mateix, com a novetat, s’incorporen els recursos per començar a desplegar el recentment aprovat Pla Local d’Habitatge.

Inversions per millorar la vida quotidiana i per a projectes futurs

En referència al capítol d’inversions, s’incorporen les partides per dur a terme la primera fase de rehabilitació del Mas Llobet, l’ampliació de la xarxa de refugis climàtics amb nous tendals i increment del verd urbà, i una nova àrea d’esbarjo per a gossos, llargament reivindicada pels veïns. La regidora Valencia, ha assenyalat que “el pressupost se centra en inversions per millorar la vida quotidiana però també posem les bases per poder incorporar inversions importants que s’incorporaran al llarg de l’any o en els propers exercicis”.

Bon dia Manresa NEWSLETTER DIÀRIA Les principals notícies de Manresa, el Bages i el Moianès recollides en un correu

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00