Inici » Temperatures rècord a Girona en un gener atípic

Temperatures rècord a Girona en un gener atípic

by premium.cat
un patio con dos torres y una torre de reloj al fondo de un edificio con un patio y una torre de reloj, David Chipperfield, mapeo tonal, pintura mate, románico

Nou municipis de la província superen les màximes històriques per aquest mes

El mes de gener està sent molt més càlid del normal a Catalunya, especialment a la província de Girona, on nou municipis han batut avui el seu rècord de temperatura màxima per aquest mes, segons les dades de la xarxa de Catalunya (XEMA) del Meteocat, que recull les mesures dels últims vint anys. La temperatura màxima d’avui ha sobrepassat els 20 graus a la majoria del prelitoral i de la Catalunya Central, així com a algunes zones de muntanya, com la Garrotxa i el Ripollès.

El municipi que ha registrat la temperatura més alta ha estat Anglès, amb 25,4 graus, que supera en 0,2 graus el rècord anterior, establert el 27 de gener del 2003. Li segueix la Vall d’en Bas, a la Garrotxa, amb 25,3 graus, que supera en 2,2 graus el rècord del 20 de gener del 2007. Altres municipis gironins que han assolit noves màximes són Cassà de la Selva (24,2), Vilobí d’Onyar (24,1), Fornells de la Selva (23,6), Espolla (23,6), Sant Pau de Segúries (21,6), Núria (16,7) i el pic de Malniu (15,7).

Dels 21 municipis catalans que han superat el seu rècord de temperatura màxima en un mes de gener, gairebé la meitat són de la província de Girona, on s’han registrat els valors més elevats del nord-est de Catalunya. També s’han observat temperatures molt altes en llocs poc habituals, com la Garrotxa, on s’han arribat als 25 graus, o Olot, on s’han assolit els 25,2 graus.

Un anticicló provoca un temps primaveral i sense pluges

La causa d’aquest episodi de calor inusual és la presència d’un anticicló molt potent sobre la Península Ibèrica, que està provocant un temps molt estable i sense precipitacions, amb anomalies tèrmiques molt altes i inusuals en l’atmosfera. Aquesta situació es mantindrà almenys durant una setmana més, segons va informar a principis de setmana un portaveu de l’Aemet.

Segons el Meteocat, demà divendres les temperatures màximes es mantindran al voltant dels 23 graus. De cara al cap de setmana, el temps seguirà sent molt estable, amb temperatures primaverals, encara que amb una lleugera tendència a la baixa.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00