Inici » Una Reflexió Sobre la Relació de l’Església amb la Societat: Entrevista amb Josep Ruaix Vinyet

Una Reflexió Sobre la Relació de l’Església amb la Societat: Entrevista amb Josep Ruaix Vinyet

by PREMIUM.CAT
una iglesia con bancos y vidrieras y una lámpara de araña colgando del techo y un banco en el medio, Christopher Wren, renderizado en un motor irreal, una representación digital, arte gótico

Els 25 Anys de Trajectòria del Rector de Calders, Josep Ruaix Vinyet

Com a institució eclesiàstica, l’Església ha experimentat una transformació notable en les últimes dècades. En una entrevista exclusiva amb Josep Ruaix Vinyet, sacerdot, gramàtic i escriptor, explorarem els seus 25 anys ininterromputs com a rector de Calders.

Una Trajectòria Dedicada al Servei Religios i Cultural

Nascut a Moià el 1940, Josep Ruaix Vinyet va iniciar la seva carrera eclesiàstica el 1954. Amb una llicenciatura en humanitats i filologia clàssica, ha estat una figura indestriable de la vida de Calders, portant les parròquies de Sant Vicenç i de Sant Pere de Viladecavalls.

El Millor i el Pitjor del Rectorat

Al preguntar-li pel millor aspecte dels seus 25 anys de rector a Calders, Ruaix Vinyet destaca la col·laboració eficaç dels seus col·laboradors i les bones relacions amb el poble. Pel que fa al pitjor, lamenta la minva de religiositat, atribuint-la a la percepció que la religió no concorda amb la ciència.

Desafiaments i Solucions: Una Anàlisi Profunda

Ciència i Religió: Un Crític Anàlisi del Desencant Religios

Ruaix Vinyet analitza les causes del declivi religiós, destacant la percepció que la religió no s’adapta als avenços científics. Apel·la a una major concordança entre ciència i religió i insta l’Església a adaptar-se als descobriments científics.

Abusos Històrics i Humilitat: El Camí Cap a la Redempció

Amb una franquesa impressionant, el rector reconeix els abusos històrics de l’Església i advoca per la humilitat i el reconeixement dels errors. Destaca la dualitat de l’Església com a entitat santa i pecadora i insta a la societat a entendre aquesta dualitat.

Enfrontant la Mentalitat Hedonista: Desafiaments i Perspectives

Ruaix Vinyet descriu com la mentalitat hedonista impacta la pràctica religiosa. Suggereix que l’Església ha de ser realista, evitant imposicions excessives, i destaca la importància de diferenciar la felicitat del simple plaer.

Una Mirada Cap al Futur: Català, Religió i la Tasca Ininterrompuda

Preservant el Català: Treball i Esperança

Com a filòleg, Ruaix Vinyet reflexiona sobre el futur del català. Malgrat els reptes de la globalització i la immigració, destaca la importància de mantenir la tasca i l’esperança. Insisteix en la integració dels nous ciutadans i en donar prestigi al català com a instrument positiu.

Un Rector Inamovible en un Món Canviat

En aquesta secció, Ruaix Vinyet comparteix la disciplina actual de l’Església, que considera els rectors inamovibles. Subratlla la importància de conviure amb la comunitat per molts anys, permetent una millor comprensió de l’entorn.

Anècdotes d’una Vida Devotament Servei

En un toc d’humor, Ruaix Vinyet comparteix una anècdota sobre un enterrament amb una petició inusual. Il·lustra com va adaptar la cerimònia per ser respectuós amb les creences dels presents, demostrant la flexibilitat de l’Església davant les diverses necessitats.

Conclusió: Un Camí Continu de Servei i Compromís

L’entrevista conclou amb una reflexió sobre la tasca continuada de Ruaix Vinyet a Calders. Com a rector, ha anat més enllà de les parets de l’església, contribuint al patrimoni cultural, la integració comunitària i el manteniment del català.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00