Inici » Com cuidar i netejar les brotxes de maquillatge: consells pràctics

Com cuidar i netejar les brotxes de maquillatge: consells pràctics

by PREMIUM.CAT
cinc pinzells alineats en fila sobre una superfície rosa amb un fons rosa i un fons rosa amb un fons rosa, An Gyeon, raspallar fort, una foto d'estoc, lyco art

Introducció

Les brotxes i pinzells de maquillatge són eines essencials per aconseguir un resultat perfecte al nostre maquillatge. Tot i això, moltes vegades descurem la seva neteja i cura, la qual cosa pot afectar tant la seva durabilitat com la qualitat de la nostra aplicació de maquillatge. En aquest article, t’ensenyarem la millor manera de netejar i cuidar les brotxes de maquillatge, perquè puguis mantenir-les en òptimes condicions i obtenir els millors resultats als teus looks de bellesa.

Identifica les eines de maquillatge

El primer que has de fer és identificar les diferents eines de maquillatge que tens a la teva col·lecció. És probable que tinguis brotxes de pèl natural, brotxes de pèl sintètic i esponges tipus Beauty Blenders. Cadascuna d’aquestes eines requereix una cura específica per mantenir-ne la qualitat i el rendiment.

Brotxes de pèl sintètic

Les brotxes de pèl sintètic són ideals per aplicar productes en crema. Per netejar-les, pots fer servir un sabó suau com Fairy. Aplica unes gotes de sabó a la brotxa i frega suaument sobre el palmell de la mà fins que el sabó surti net. Després, esbandida amb aigua i pressiona suaument els cabells de la brotxa per eliminar l’excés d’aigua. Deixa assecar la brotxa en posició horitzontal sobre una tovallola.

Brotxes de pèl natural

Les brotxes de cabell natural són ideals per aplicar productes en pols. Per netejar-les, pots fer servir un gel neutre o un xampú sense silicones ni parabens. Aplica el gel o xampú a les truges de la brotxa i fa massatge suaument. Després, esbandida amb aigua i deixa assecar en posició horitzontal sobre una tovallola. Si vols, pots aplicar una petita quantitat de màscara per deixar les truges més suaus.

Esponges

Les esponges de maquillatge, com les Beauty Blenders, també requereixen una neteja regular. Com que les utilitzem en humit i les toquem directament amb les mans, és important mantenir una bona higiene. Pots fer servir un sabó neutre o un desmaquillant per netejar-les. Recordeu rentar-les diàriament per evitar l’acumulació de gèrmens.

Consells addicionals

Aquí tens alguns consells addicionals per cuidar i netejar les brotxes de maquillatge:

Utilitza un netejador específic

Si preferiu utilitzar un netejador específic per a brotxes de maquillatge, assegureu-vos de triar un suau i lliure d’ingredients agressius. Aquests netejadors estan formulats per eliminar eficaçment els residus de maquillatge sense danyar les truges de les brotxes.

Rentar regularment

És important rentar les brotxes de maquillatge regularment, especialment si les utilitzes cada dia. Això ajudarà a eliminar els residus de maquillatge, l’excés de greix i els bacteris que es poden acumular a les truges. Et recomanem rentar les brotxes com a mínim una vegada a la setmana.

Eixuga correctament

Després de rentar les brotxes, és important assecar-les correctament per evitar que es deformin o es facin malbé. Deixa que les brotxes de pèl sintètic i natural s’assequin en posició horitzontal sobre una tovallola. Evita col·locar-les en posició vertical, ja que l’aigua es pot filtrar cap al mànec i fer malbé la cola que les manté unides.

Reemplaça quan sigui necessari

Encara que tinguis cura de les brotxes de maquillatge adequadament, arribarà un moment en què necessitaràs reemplaçar-les. Si notes que les truges estan desgastades, deixades anar o deformades, és hora d’invertir en noves brotxes. Recorda que unes brotxes en bon estat garanteixen una aplicació de maquillatge més precisa i professional.

Conclusió

Cuidar i netejar les brotxes de maquillatge és essencial per mantenir la seva qualitat i rendiment. Amb els consells i cures adequades, podràs gaudir de brotxes en òptimes condicions i obtenir els millors resultats en el teu maquillatge. Recorda identificar les teves eines de maquillatge, utilitzar els productes adequats per netejar-les i assecar-les correctament. No oblidis reemplaçar les brotxes quan sigui necessari! Amb aquestes cures, les brotxes de maquillatge et duraran molt de temps i t’ajudaran a lluir sempre radiant.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00