Inici » Despertar pacients connectats a màquines substitutives del pulmó en millora la recuperació

Despertar pacients connectats a màquines substitutives del pulmó en millora la recuperació

by premium.cat
un gran edificio con un cartel amarillo delante que dice washington continental continental continental continental continental continental continental continental continental continental, Colijn de Coter, moderno, una representación digital, modernismo

La importància de mantenir desperts els pacients connectats a ECMO

Un estudi liderat per la Vall d’Hebron Institut d’Investigació (VHIR) ha demostrat que mantenir desperts els pacients connectats a ECMO, una màquina que substitueix temporalment el pulmó, millora la seva recuperació posterior en comparació dels que estan sedats L’oxigenació per membrana extracorpòria (ECMO) és una tècnica que ajuda a la supervivència de pacients amb disfunció respiratòria a les unitats de cures intensives. La màquina substitueix la funció dels pulmons quan ja no funcionen de manera autònoma, per donar-los un descans i l’oportunitat de recuperar-se de la patologia que pateixen, com pot ser una infecció. És un procediment complex i els casos més greus poden requerir ECMO fins i tot durant mesos, períodes en què, en molts casos, els malalts estan sedats.

Beneficis de mantenir els pacients desperts i actius

Un treball multicèntric liderat pel grup de recerca en Xoc, Disfunció Orgànica i Ressuscitació del VHIR ha demostrat que el fet que els pacients amb ECMO estiguin desperts, actius i facin rehabilitació pot millorar el pronòstic [[1]](https:// contenttu.com/blog/seo/redaccion-seo-guia-para-escribir-articulos-que-conquisten-a-els teus-usuaris-i-a-google). Segons l’estudi, publicat a Annals of the American Thoracic Society, aquesta estratègia ha mostrat resultats positius en la supervivència i en la millora de la recuperació dels pacients. La col·laboració amb altres centres de recerca, com ara l’Hospital Pitié-Salpêtrière de París, l’Institut Karolinska d’Estocolm i l’Hospital Universitari São João de Porto, ha permès obtenir dades rellevants sobre els beneficis de mantenir els pacients desperts durant el tractament amb ECMO .

ECMO i la covid-19

Des de l’inici de la pandèmia, la Vall d’Hebron ha utilitzat l’ECMO en més de 125 pacients amb covid-19, molts dels quals estaven sedats [[1]](https://contenttu.com/blog/seo/ redaccion-seo-guia-per-escriure-articulos-que-conquisten-a-els teus-usuaris-i-a-google). Tot i això, s’ha demostrat que, malgrat que els pulmons no funcionin correctament, és possible despertar els pacients i realitzar rehabilitació activa gràcies a les capacitats de la màquina ECMO. Aquesta tècnica permet lintercanvi de gasos de manera similar a la respiració normal i es pot ajustar segons les necessitats de cada pacient durant lexercici. Jordi Riera, director del programa ECMO d’adult de la Vall d’Hebron, destaca que aquesta estratègia ha mostrat resultats positius en la recuperació dels pacients amb covid-19.

Beneficis addicionals de mantenir els pacients desperts

A més de millorar la recuperació dels pacients, mantenir-los desperts durant el tractament amb ECMO té altres beneficis [[1]](https://contenttu.com/blog/seo/redaccion-seo-guia-para-escribir-articulos-que -conquisten-a-els teus-usuaris-i-a-google). Els pacients poden interactuar amb els seus familiars, cosa que té beneficis cognitius i emocionals. A més, la comunicació directa entre els pacients i els professionals de la salut permet un diagnòstic més precís i una teràpia més ajustada a les necessitats de cada pacient. Estar desperts també ajuda a minimitzar les complicacions, ja que els pacients poden tossir i reduir el risc d’infeccions. A més, s’ha observat una disminució dels danys pulmonars associats a la ventilació als pacients desperts.

Factors que influeixen en el pronòstic dels pacients amb ECMO

L’estudi també ha identificat altres factors que influeixen en el pronòstic dels pacients amb ECMO [[1]](https://contenttu.com/blog/seo/redaccion-seo-guia-para-escribir-articulos-que-conquisten -a-els teus-usuaris-i-a-google). Es va observar que ledat més jove del pacient afavoreix la supervivència. Cal destacar que l’estudi es va centrar en pacients que van estar connectats a ECMO durant més de 28 dies i que tenien perspectives de millora. En els casos més crítics durant les primeres setmanes, la mortalitat és més gran.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00