Inici » Despertar pacients connectats a màquines substitutives del pulmó millora la seva recuperació

Despertar pacients connectats a màquines substitutives del pulmó millora la seva recuperació

by premium.cat
un edificio grande con una cinta amarilla alrededor de sus bordes y un letrero amarillo que dice mejor con 8/4 daloli mirlie mirreciie su huttutoriis, Akseli Gallen-Kallela, zabrocki, una pintura mate detallada, vorticismo

Un estudi liderat per la Vall d’Hebron Institut d’Investigació (VHIR)

Un estudi liderat per la Vall d’Hebron Institut d’Investigació (VHIR) ha demostrat que mantenir desperts els pacients connectats a ECMO, una màquina que substitueix temporalment el pulmó, millora la seva recuperació posterior en comparació als que estan sedats.

L’oxigenació per membrana extracorpòria (ECMO) és una tècnica que ajuda a la supervivència de pacients amb disfunció respiratòria a les unitats de cures intensives. La màquina substitueix la funció dels pulmons quan ja no funcionen de forma autònoma, per tal de donar-los un descans i l’oportunitat de poder recuperar-se de la patologia que pateixen, com pot ser una infecció. És un procediment complex i els casos més greus poden requerir ECMO fins i tot durant mesos, períodes en què, en molts casos, els malalts estan sedats.

Millora del pronòstic

Un treball multicèntric liderat pel grup de recerca en Xoc, Disfunció Orgànica i Ressuscitació del VHIR ha demostrat que el fet que els pacients amb ECMO estiguin desperts, actius i que facin rehabilitació pot millorar el pronòstic. L’estudi, publicat a la revista Annals of the American Thoracic Society, s’ha fet en col·laboració amb l’Hospital Pitié-Salpêtrière de París, l’Institut Karolinska d’Estocolm i l’Hospital Universitari São João de Porto.

Despertar i fer rehabilitació amb pacients amb disfunció respiratòria greu en ECMO els ajuda amb la recuperació i en millora la supervivència. Són els resultats d’un treball liderat per Vall d’Hebron Institut de Recerca.

Beneficis de l’ECMO

Des de l’inici de la pandèmia, Vall d’Hebron ha fet servir l’ECMO en més de 125 pacients amb la covid-19, que moltes vegades estaven sedats. No obstant, encara que els seus pulmons no funcionin, és possible despertar-los i fer rehabilitació activa perquè l’ECMO permet realitzar l’intercanvi de gasos com en la respiració; a més, es pot ajustar en funció de les necessitats de cada pacient a cada moment i incrementar-lo mentre es fa exercici. Això pot millorar el pronòstic dels pacients.

Supervivència i rehabilitació

Un estudi amb 120 pacients amb disfunció respiratòria per covid-19 i necessitats d’ECMO durant més de 28 dies va mostrar que, entre els pacients que estaven cooperatius i feien rehabilitació i fisioteràpia en algun moment durant el suport amb ECMO, la supervivència als sis mesos era del 78,8% i requerien menys rehabilitació després de l’alta. En canvi, la supervivència baixava al 41,4% en els casos més inactius i que estaven sedats.

Beneficis de l’estar desperts

Estar desperts permet als pacients interactuar amb els seus familiars, millorar la comunicació amb els professionals sanitaris i contribuir a minimitzar complicacions com infeccions i danys pulmonars associats a la ventilació. A més, els pacients poden tenir beneficis cognitius i emocionals.

Factors que influeixen en el pronòstic

L’estudi també va observar que l’edat més jove del pacient afavoreix la supervivència. Cal destacar que en l’anàlisi només van participar pacients que estaven amb ECMO durant més de 28 dies i que tenien perspectiva de millora.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00