El brot es va detectar a mitjan febrer i podria tenir el seu origen a Cerdanyola
El **Departament de Salut** ha informat que hi ha 205 casos confirmats de tos ferina a escoles de Terrassa, mitjançant diagnòstic microbiològic. Es tracta d’un brot d’aquesta patologia que es va iniciar a mitjan febrer i que podria estar relacionat amb un altre brot a Cerdanyola.
Es prioritza el control de les persones més vulnerables
Des del **Servei de Vigilància Epidemiològica** territorial del Vallès Occidental i el Vallès Oriental s’està realitzant un “intens treball de control”, donant prioritat a aquelles persones més susceptibles de patir complicacions. L’**Agència de Salut Pública**, però, recorda que la tos ferina no és una malaltia greu i que disposa d’un tractament eficaç. En aquest sentit, destaca que no hi ha cap persona hospitalitzada.
Què és la tos ferina i com es transmet?
La tos ferina és una malaltia **respiratòria**, **infecciosa** i molt **contagiosa**, que es propaga a través de petites gotes que s’expulsen per la boca i el nas quan es tossa. Es **caracteritza** per una crisi de tos convulsiva que pot perdurar setmanes, o fins i tot mesos. Els primers símptomes són semblants als d’un constipat comú, però els atacs forts de tos es produeixen deu o dotze dies després del primer contacte amb el bacteri.
Qui pot patir la tos ferina i com es pot prevenir?
L’edat més habitual d’aparició és entre dos i cinc anys, però pot afectar nadons més petits, que són els que tenen més risc de patir complicacions perquè encara no han acabat les vacunacions. La millor forma de prevenir la tos ferina és vacunar-se, seguint el calendari vacunal establert. També és important evitar el contacte amb persones que tinguin tos o febre, rentar-se les mans sovint i tapar-se la boca i el nas quan es tossa o esternudi.