Demanda urgent d’actuar contra Desokupa: La lluita per la seguretat ciutadana

La creixent preocupació per la infiltració paramilitar

Recentment, el partit Sumar ha fet una crida al Ministeri de l’Interior per il·legalitzar la plataforma Desokupa. Aquesta sol·licitud ha sorgit després que el Sindicat Unificat de Policia (SUP) anunciés la seva col·laboració amb l’organització, la qual s’encarregarà de formar 30.000 agents en tècniques de defensa personal.

Reacció del Ministeri de l’Interior davant la controvèrsia

El Ministeri, dirigit per Fernando Grande-Marlaska, ha declarat que està considerant la possibilitat d’obrir un expedient per investigar la legalitat d’aquest conveni amb el SUP, posant en relleu que aquestes accions podrien comprometre els valors democràtics del país.

Reiterades crítiques contra Desokupa

Els membres de Sumar han expressat una forta oposició a les activitats de Desokupa, denunciant que aquestes organitzacions no poden operar en un sistema democràtic. En un missatge a la xarxa social X, es va afirmar que ‘Desokupa ha de ser considerada il·legal; la societat no tolerarà grups amb comportaments de tipus paramilitar’.

Declaracions que posen de manifest la necessitat d’acció

Lara Hernández, secretària d’Organització de Sumar, va ressaltar unes controvertides declaracions de Daniel Esteve, líder de Desokupa, que defensava l’idea de ‘netejar els carrers’. Hernández va criticar que l’Interior permeti que la seva col·laboració amb SUP es desenvolupi, mentre alhora es compromet a combatre l’extrema dreta.

Opinió dels representants polítics

El portaveu de Sumar, Íñigo Errejón, va qualificar la formació que ofereix Desokupa a 30.000 agents nacionals com un perillós precedent. En aquest context, va comunicar que el seu grup ha proposat una pregunta formal al Ministeri, demanant mesures contra la penetració de tendències ultradretanes a les forces policials.

Un crida a la reflexió sobre la seguretat i la democràcia

Errejón va subratllar que només amb una agenda de reforma seriosa l’Estat pot afrontar els reptes que representa la infiltració extremista. Va celebrar que el Ministeri es mostri disposat a impugnar el conveni, manifestant que la pressió ciutadana pot tenir un impacte positiu en la governança.

La responsabilitat de l’Estat de Dret

Finalment, Gerardo Pisarello, diputat de Sumar i líder dels Comuns, va insistir que l’Estat ha de fer-nos sentir segurs en els espais públics i ha de dissuadir les actuacions de matonisme, destacant que un Estat de Dret no pot ser còmplice d’accions que desconeixen la legalitat.

Related posts

Un Sant Jordi de Diàleg i Esperança: Reflexions del President Illa

Descobreix llibres inexplorats per Sant Jordi: Alternatives a les recomanacions convencionals

Catalunya davant un futur incert: la necessitat de revitalitzar la natalitat