Inici » Detenen una banda dedicada al cultiu de marihuana a Maçanet

Detenen una banda dedicada al cultiu de marihuana a Maçanet

by premium.cat
un primer plano de un objeto negro en un poste cerca de una pared con un muro de piedra detrás y un poste de madera con un objeto metálico encima, Andries Stock, bien renderizado, una escultura abstracta, escuela de ashcan

Detenció d’una banda dedicada al cultiu de marihuana

La Policia Nacional, amb el suport de la Policia Local, ha detingut els membres d’una banda dedicada al cultiu de marihuana a Maçanet de la Selva. En total, s’han detingut cinc integrants de la banda.

Descobriment de les activitats il·legals

La investigació va començar arran de les queixes de la ciutadania sobre l’increment de moviment de persones i vehicles a la zona, així com els talls de llum freqüents. Gràcies a la col·laboració ciutadana, les autoritats van poder descobrir les activitats il·legals de la banda.

Modus operandi de la banda

La banda utilitzava un modus operandi sofisticat per al cultiu de marihuana. Conreaven la planta a l’interior d’un habitatge i utilitzaven materials de cost elevat, com focus LED de baix consum, filtres de carboni i extractors per evitar ser detectats per la policia. També feien servir divers material fertilitzant per accelerar el creixement i augmentar el percentatge de THC a les plantes.

Desmantellament de l’habitatge

Gràcies a les gestions realitzades i amb l’ajuda ciutadana, les autoritats van poder desmantellar l’habitatge utilitzat per la banda per al cultiu i la venda de marihuana.

Detalls de l’operatiu policial

Per dur a terme l’operatiu, es va comptar amb la participació de diverses unitats especialitzades de la Policia Nacional i la Policia Local. Es va realitzar un assalt a l’habitatge, on es van detenir quatre persones que intentaven escapar. Un cinquè membre de la banda va ser interceptat pels agents als voltants del lloc dels fets.

Confiscació de material i detenció

Durant el registre domiciliari, les autoritats van confiscar tres armes de foc, molta munició, 1.724 plantes de marihuana i 29,4 quilos de cabdells de marihuana preparats per a la seva comercialització. A més, es va trobar documentació falsificada. Els detinguts van ser posats a disposició de l’autoritat judicial, i tres d’ells van ingressar a presó sense fiança.

Restabliment de la seguretat i resolució dels problemes de llum

Després de l’operatiu, es va poder restablir la seguretat a la zona i solucionar els problemes de talls de llum patits pels veïns. Es va descobrir que hi havia un frau d’energia elèctrica que superava els 30.000 euros.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00