Inici » El moviment independentista a Catalunya continua viu

El moviment independentista a Catalunya continua viu

by PREMIUM.CAT
un home amb vestit i ulleres davant de banderes de diferents colors i mides, parlant per un micròfon, Arthur Sarkissian, thierry doizon, un barroc flamenc, regionalisme

Jordi Turull reafirma la força de l’independentisme

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha reafirmat la persistència i força del moviment independentista a Catalunya. En una entrevista a Els Matins, Turull ha respost als qui especulaven sobre la pèrdua de força de l’independentisme, afirmant que el moviment està més viu que mai (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/). Ha destacat que tots aquells que salivaven per veure l’independentisme enterrat, veuran que la determinació per resoldre el conflicte de Catalunya continua viva (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/).

Els dos vectors per resoldre el conflicte

Turull ha assenyalat que la via per resoldre el conflicte de Catalunya gira al voltant de dos vectors: l’amnistia i l’autodeterminació. Ha promès treballar per aconseguir la segona opció. A més, ha reivindicat l’acord independentista de la Mesa del Parlament, que permetrà debatre sobre l’autodeterminació al Parlament (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/).

El camí cap a la investidura

Turull ha deixat clar que l’acord independentista de la Mesa del Parlament no implica necessàriament un acord per a la investidura. Ha afirmat que ara comença un nou procés per arribar a un acord per a la investidura i que intentaran convèncer ERC que és millor apostar per un president independentista de la Generalitat (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/). També ha afirmat que no abandonaran la batalla per fer president a Carles Puigdemont, malgrat l’oposició dels socialistes.

La llei d’amnistia i la desconfiança en els jutges

Turull ha expressat la seva desconfiança en la possibilitat que la llei d’amnistia s’apliqui fàcilment, tot i haver estat publicada al Butlletí Oficial de l’Estat. Ha criticat la cúpula judicial, a la qual ha anomenat ‘el Guantánamo de la justícia europea’, afirmant que fan el que calgui per anar en contra del moviment independentista (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/).

La nova batalla per al moviment independentista

Turull ha afirmat que ara comença una nova batalla per al moviment independentista, ja que no serà senzill que la llei d’amnistia sigui aplicada malgrat ser oficial. Ha reiterat la seva determinació per aconseguir els objectius del moviment.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00