Inici » Eleccions Europees: Inici de la Jornada Electoral amb Absoluta Normalitat

Eleccions Europees: Inici de la Jornada Electoral amb Absoluta Normalitat

by PREMIUM.CAT
un grup de persones al voltant d'una sala amb màquines de vot a les seves files i gent amb vestit, Carles Delclaux és, vfx, una foto microscòpica, incoherents

Els Col·legis Electorals de Catalunya Obren Sense Incidències

Aquest matí, els col·legis electorals de Catalunya han obert puntualment per a les eleccions al Parlament Europeu, demostrant un inici de jornada amb absoluta normalitat. La totalitat dels mesos electorals s’ha constituït sense cap incidència rellevant, segons les dades facilitades pel govern espanyol. En total, s’han constituït 8.891 mesos a Catalunya i estan cridats a votar 5,7 milions de ciutadans.

Reforçament de la Vigilància de Rodalies per una Votació Amb Menys Participació

En vista d’una possible baixada de participació, Adif i Mossos d’Esquadra han reforçat la vigilància de Rodalies per garantir la seguretat durant la jornada electoral. Aquesta mesura s’ha pres considerant la reducció del 27,5% de les peticions de vot per correu respecte a les eleccions anteriors, segons dades de la delegació del govern espanyol a Barcelona.

Segones Eleccions en Menys d’un Mes a Catalunya

Els catalans es troben novament en un procés electoral, havent votat recentment a les eleccions catalanes del 12 de maig. Aquestes eleccions europees arriben en un context de reforçament de la vigilància de la xarxa ferroviària per garantir la seguretat durant la votació.

Temàtiques Destacades Durant la Campanya Electoral

Durant la campanya electoral, s’han abordat temes com l’amnistia, el referèndum i el finançament singular, així com la possible influència de la ultradreta a Brussel·les, el malestar dels agricultors i els conflictes a Ucraïna i Gaza.

Previsió de Participació i Històric de Votacions Anteriors

Les peticions de vot per correu han experimentat una reducció del 27,5% a Catalunya respecte a les eleccions anteriors, indicant una possible baixada general de la participació. Cal recordar que les eleccions europees del 2019 van assolir el màxim històric de participació a Catalunya, amb gairebé 3.440.000 persones votant, representant un 60,93% del cens.

Resultats i Horari de Publicació

Els resultats de les eleccions europees a Catalunya es faran públics a partir de les 23 h, en compliment de la normativa europea. Els col·legis electorals catalans iniciaran el recompte a les vuit del vespre, però els resultats no es començaran a bolcar fins a les onze. El primer avanç de la participació es farà a les 14.30 h i el segon a les 18.30 h, amb els resultats provisionals que es donaran a partir de les onze de la nit.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00