Inici » Esquerra Republicana i les seves polítiques per a Catalunya

Esquerra Republicana i les seves polítiques per a Catalunya

by PREMIUM.CAT
una gran multitud de persones al voltant d'un foguero en un carrer de la ciutat amb banderes a l'aire, Carles Delclaux Is, vfx, una foto, unilalianisme

Una nova visió política

Esquerra Republicana (ERC) és un partit polític català amb una visió clara i compromesa amb el futur de Catalunya. Amb una proposta política basada en el nacionalisme i l’esquerra, ERC busca construir una nova hegemonia política a la regió.

En els últims anys, Catalunya ha viscut una època de contradiccions polítiques i inacció. L’antirepressió s’ha convertit en el principal projecte polític, ja que l’última acció política significativa va ser l’aplicació de l’article 155 per part de l’Estat espanyol. Aquesta acció va ser una resposta a la inacció dels líders del Procés, que van decidir no prendre cap decisió.

El canvi de lideratge

Amb la presidència de Pere Aragonès, ERC tenia l’oportunitat de liderar una nova etapa política a Catalunya. No obstant això, la falta de carisma dels seus líders i la lucidesa postprocés han minvat la seva influència. El Parlament de Catalunya s’ha convertit en una màquina de desprestigi per a qui l’ocupa, sense cap idea clara de país.

ERC tenia l’oportunitat de promoure un nacionalisme d’esquerres més radical i fèrtil que les propostes de l’extrema dreta. En un context internacional on el proteccionisme guanya terreny, ERC podria haver impulsat polítiques de cohesió i protecció dels interessos catalans. No obstant això, la falta d’una visió clara de país i la competició entre els partits han impedit aquesta possibilitat.

El repte de l’autonomisme

L’autonomisme català s’enfronta a diversos reptes. D’una banda, l’autonomisme espanyol limita les polítiques de protecció del país. D’altra banda, els catalans, després del procés independentista, mostren un escepticisme glaçat envers els polítics i les seves propostes. Això fa que les polítiques basades en petites millores no siguin suficients per aconseguir l’hegemonia política.

La política de gestió del mentrestant, que es basa en petites millores per a mestres i infermeres, no és diferent de la que podria fer el PSC. A més, aprovar lleis que el Tribunal Constitucional anul·larà només serveix per retratar Espanya, però no aporta solucions reals als problemes del país.

La necessitat d’una nova visió

Per aconseguir una nova hegemonia política a Catalunya, cal una nova visió que respongui als canvis que estan succeint a Europa i al món. El PSC, apostant pel nacionalisme espanyol, només generarà conflictes. Cal una proposta política que sàpiga respondre al gir nacionalista global i que posi els interessos de Catalunya al centre.

En resum, Esquerra Republicana ha tingut l’oportunitat de liderar una nova etapa política a Catalunya, però la falta de carisma dels seus líders i la manca d’una visió clara de país han minvat la seva influència. Per aconseguir una nova hegemonia, cal una nova visió política que respongui als canvis globals i posi els interessos de Catalunya al centre.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00