La Bisbal d’Empordà inicia els tràmits per municipalitzar el subministrament d’aigua

La Bisbal d’Empordà busca millorar el subministrament d’aigua

La Bisbal d’Empordà ha iniciat els tràmits per poder municipalitzar el subministrament d’aigua al municipi, amb l’objectiu de millorar l’estat de la xarxa actual. Aquesta decisió ve després d’un conflicte judicial que ha afectat el manteniment del servei.

La possibilitat de municipalitzar el servei municipal

La possibilitat de municipalitzar el servei municipal d’aigua a La Bisbal d’Empordà va sorgir el 2017, quan l’Ajuntament va rescindir el contracte amb Sorea (actual Agbar) després que una comissió de la Generalitat considerés nul·la una pròrroga del contracte existent fins al 2030. Aquesta decisió va ser avalada per la justícia catalana el 2021.

La gestió municipal com a millor opció

L’alcalde actual, Òscar Aparicio (PSC), considera que la millor opció és la gestió municipal del subministrament d’aigua. No obstant això, ha criticat la gestió de l’anterior govern per no haver preparat res en l’anterior legislatura.

Pressupost per a la municipalització

El pressupost previst per a la municipalització del subministrament d’aigua és de 730.000 euros. Aquesta quantitat inclou el canvi de la canonada dels pous, la redacció d’un pla director per avaluar l’estat de les canonades, la reposició de la xarxa de clavegueram i un projecte per determinar el cost del canvi de la canonada de distribució de l’aigua.

Millora de la xarxa actual

La xarxa actual de subministrament d’aigua a La Bisbal d’Empordà es troba en mal estat a causa del conflicte amb Sorea, el qual ha provocat un manteniment insuficient del servei. Això ha generat avaries constants en els últims anys. L’Ajuntament reconeix la necessitat de millorar les canonades i la resta de la xarxa com una de les seves prioritats.

Related posts

Un Sant Jordi de Diàleg i Esperança: Reflexions del President Illa

Descobreix llibres inexplorats per Sant Jordi: Alternatives a les recomanacions convencionals

Catalunya davant un futur incert: la necessitat de revitalitzar la natalitat