La nova generació de ChatGPT i la polèmica amb l?actriu Scarlett Johansson

L’actriu Scarlett Johansson i el rebuig a ser la veu de ChatGPT

L’actriu Scarlett Johansson ha expressat el seu descontent amb l’empresa OpenAI després que presentessin la nova generació de ChatGPT, que inclou una assistent virtual amb una veu molt semblant a la seva. Segons Johansson, la companyia s’hi va posar en contacte fa mesos per oferir-li ser la veu de ChatGPT, però ella va rebutjar l’oferta per motius personals. Ara, l’actriu s’ha mostrat sorpresa i enfadada en escoltar la veu del nou ChatGPT, ja que considera que sona estranyament semblant a la seva, tant que els amics propers i els mitjans de comunicació no poden notar la diferència.

La resposta d’OpenAI i la controvèrsia

OpenAI ha negat que la veu del seu assistent virtual sigui una imitació de Scarlett Johansson, assegurant que pertany a una actriu professional diferent que utilitza la seva pròpia veu natural. L?empresa afirma que les veus de la intel·ligència artificial no han d?imitar deliberadament la veu distintiva d?una persona famosa. Tot i això, abans del llançament del nou producte, Salt Altman, el màxim executiu d’OpenAI, havia expressat la seva sorpresa per la qualitat de la veu, comparant-la amb la intel·ligència artificial de les pel·lícules. Aquesta declaració ha generat controvèrsia, ja que Altman també ha manifestat ser fan de la pel·lícula ‘Her’ (2013), en què Johansson va posar veu a una assistent virtual.

L’enfocament d’OpenAI a la personalitat de les veus

Segons OpenAI, l’elecció de la veu de l’assistent virtual és el resultat d’una associació amb directors de càsting i productors independents amb l’objectiu de trobar la única personalitat de cada veu i el seu atractiu per a les audiències globals. L’empresa buscava una veu atemporal, propera, càlida i atractiva, entre d’altres qualitats.

Les característiques del nou ChatGPT

La nova generació de ChatGPT, anomenada GPT-4o, va ser presentada la setmana passada. Aquesta versió gratuïta del chatbot és més ràpida i compta amb capacitats millorades. Per exemple, podeu fer traduccions simultànies en 50 idiomes durant una conversa, participar en videoconferències i descriure el que veieu a través de la càmera d’un telèfon. A més, és capaç de reconèixer emocions i imitar les cadències de les persones en parlar, per aconseguir un realisme més gran.

La competència amb Google i els seus assistents virtuals

L’anunci de la nova generació de ChatGPT va coincidir amb la conferència anual de desenvolupadors de Google, on l’empresa va presentar un producte semblant. Tant els assistents d’OpenAI com els de Google tenen característiques humanes que els permeten veure, sentir, raonar i ajudar l’usuari.

Related posts

Un Sant Jordi de Diàleg i Esperança: Reflexions del President Illa

Descobreix llibres inexplorats per Sant Jordi: Alternatives a les recomanacions convencionals

Catalunya davant un futur incert: la necessitat de revitalitzar la natalitat