La situació de sequera a Catalunya i les mesures preses pel Govern

El Govern de la Generalitat i la situació de sequera

El Govern de la Generalitat ha pres la decisió de no avançar cap a la fase 2 d’emergència per sequera al sistema Ter-Llobregat, gràcies a les recents pluges. Tot i això, la portaveu de l’Executiu, Patrícia Plaja, ha subratllat la importància de no menystenir la gravetat de la situació actual a Catalunya, malgrat les precipitacions dels darrers dies.

Valoració de les pluges i les mesures preses

Segons Plaja, les darreres pluges són positives i han permès al Govern gestionar l’aigua de manera efectiva, evitant la necessitat d’aplicar noves mesures restrictives durant les properes setmanes, incloent-hi l’estiu. Això implica que, de moment, no serà necessari portar aigua en vaixells.

Seguiment de la crisi hídrica i les perspectives futures

La Comissió Interdepartamental de Sequera ha examinat la situació de la crisi hídrica a Catalunya, posant l’èmfasi en les pluges de Setmana Santa, les quals han tingut un impacte positiu en els boscos i els cultius. Pel que fa als embassaments de les conques internes, han mantingut una tendència creixent des del 8-9 de març, la qual, tot i ser lleugera, evitarà la necessitat de prendre noves mesures restrictives en els propers mesos, incloent-hi l’estiu.

Possibilitat d’aixecar l’emergència i les piscines municipals

Quant a la possibilitat d’aixecar l’emergència als municipis que depenen dels rius Ter i Llobregat, el secretari general d’Acció Climàtica, Josep Vidal, ha assenyalat que aquesta decisió estarà condicionada per les pluges futures, la generació de més recursos i la reducció del consum d’aigua a causa de les restriccions actuals. A més, el Govern està considerant la possibilitat que les piscines municipals esdevinguin refugis climàtics durant l’estiu, en resposta a una petició de la Federació Catalana de Municipis.

Related posts

Les Dades Clau sobre la Diversitat Política a Catalunya

Reflexions sobre la visió feminista radical a Catalunya

El dilema del referèndum: un recurs per amagar fracassos