Inici » Marta Ferrusola, esposa de Jordi Pujol, mor als 89 anys

Marta Ferrusola, esposa de Jordi Pujol, mor als 89 anys

by PREMIUM.CAT
un home i una dona al costat de l'altre davant d'un edifici amb una porta i una bandera, Bouchta El Hayani, expressiu, un retrat, les nabis

Una vida dedicada a la família ia Catalunya

Marta Ferrusola, dona de l?expresident de la Generalitat Jordi Pujol, ha mort als 89 anys. Ferrusola, que va contraure matrimoni amb Pujol el 4 de juny del 1956, ha perdut la vida després de lluitar contra l’Alzheimer durant els seus últims anys. Durant els 23 anys de mandat del seu marit com a president de Catalunya, Ferrusola va ser la primera dama i va exercir càrrecs honorífics i representatius en organitzacions benèfiques.

El funeral i els homenatges a Marta Ferrusola

El funeral de Marta Ferrusola, esposa de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, es durà a terme dimecres a les 12.00 hores al tanatori de Sant Gervasi de Barcelona. La vetlla es realitzarà dimarts al mateix lloc, des de les 13:00 fins a les 21:00 hores, i dimecres des de les 8:00 fins a les 12:00 hores.

La imputació al cas Pujol i les acusacions

Marta Ferrusola va ser imputada al cas Pujol, un cas que encara no ha estat jutjat. Se li atribueix l’ús del sobrenom de “mare superiora” per moure diners a paradisos fiscals, tot i que fins ara no s’ha demostrat. La família Pujol ha afirmat que això és un muntatge de la policia espanyola per perseguir-los i desprestigiar-los.

Les pressions i les revelacions

El diari ElNacional.cat ha publicat documents que certifiquen pressions per part de l’anomenada policia patriòtica del Ministeri de l’Interior del PP cap als titulars de la Banca Privada d’Andorra i de l’exCEO de la BPA, per obtenir il·legalment informació bancària de la família Pujol Ferrusola.

El llegat i el paper de Marta Ferrusola

Marta Ferrusola no només va ser reconeguda com la dona del president Pujol, sinó que també va tenir el seu propi paper destacat com a empresària. Va fundar l’empresa de jardineria Hidroplant el 1990, la qual va subministrar contractes a la Generalitat presidida pel seu marit. A més, va tenir incidència directa dins del partit Convergència, dirigint la sectorial d’Esports i posteriorment la fundació DiR. També se li atribueix la participació en una operació contra el roquisme el 1992 per apartar Miquel Roca de l’aparell del partit i de les seves finances.

El record de Marta Ferrusola

La periodista i escriptora Pilar Eyre ha compartit records entranyables de la seva època treballant amb Marta Ferrusola. Va destacar la seva proximitat i li va regalar flors amb els colors de la senyera quan va néixer el fill.

La vida i la lluita política amb Jordi Pujol

Marta Ferrusola va ser una figura clau a la vida política del seu marit Jordi Pujol. Des de l’inici de la democràcia a Catalunya, va ser una companya activa i va participar a les decisions del president. A més, va formar una gran família amb Pujol, tenint 7 fills junts. El seu compromís amb Catalunya sempre va ser una prioritat per a tots dos.

Un adéu a Marta Ferrusola

Marta Ferrusola va morir després d?una llarga batalla contra l?Alzheimer. La seva mort deixa un buit a la família Pujol Ferrusola ia la societat catalana. Diverses personalitats polítiques i ciutadans han expressat el seu condol i el condol a la família en aquest moment difícil.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00