Inici » Més de quatre accidents provocats per animals, amb ferits, cada mes

Més de quatre accidents provocats per animals, amb ferits, cada mes

by premium.cat
un pequeño animal está parado al costado de la carretera por la noche, con una línea roja en el medio de la carretera, Bela Čikoš Sesija, anamórfico, una pintura hiperrealista, superplana

Els accidents per atropellaments d’animals a les carreteres gironines

Les carreteres de la província de Girona registren més de quatre accidents per irrupció d’animals amb ferits cada mes. Durant l’any 2023, es van produir un total de 53 sinistres d’aquest tipus, tots amb conseqüències lleus per als conductors. Aquests accidents són provocats principalment per la presència de senglars i altres animals salvatges com daines o cabirols a la via. Tot i això, la majoria d’aquests incidents no acaben amb ferits humans, sinó amb danys als vehicles.

L’increment dels accidents per atropellament d’animals

En els últims anys, s’ha observat un increment dels accidents per atropellament d’animals a la província de Girona, especialment a causa de l’alta reproducció dels senglars. El 2023, es va registrar un 20,45% més de casos respecte a l’any anterior, i un 51,43% més en comparació amb el 2019, abans de la pandèmia. Aquesta tendència al creixement dels accidents per irrupció d’animals és preocupant i requereix mesures per prevenir-los.

L’impacte dels senglars i altres animals a les carreteres

Els senglars i altres animals salvatges, com daines o cabirols, són responsables d’aproximadament un terç dels accidents de trànsit a les comarques gironines, segons un estudi dels Mossos d’Esquadra. Aquests animals poden aparèixer de manera imprevista a la carretera i causar accidents. És important prendre precaucions i reduir la velocitat per evitar col·lisions amb aquests animals.

L’evolució de les víctimes dels accidents

Les dades del Servei Català de Trànsit mostren un increment significatiu dels ferits en accidents per atropellament d’animals. Durant l’any 2023, es van registrar 68 ferits, un 41,67% més que l’any anterior. Tot i això, cal destacar que tots els ferits van ser de caràcter lleu. En comparació, l’any 2022 es va registrar un ferit greu i el 2019, quatre ferits en aquests tipus d’accidents.

Casos destacats d’accidents per irrupció d’animals

Un dels casos més destacats va ser el d’un motorista que va perdre la vida en un accident a Vilobí. L’accident va començar amb un xoc amb un senglar i va acabar amb l’atropellament mortal de la víctima per part d’un cotxe que circulava en sentit contrari. Aquest tràgic incident posa de manifest la importància de prendre precaucions i estar atents a la presència d’animals a les carreteres.

La situació a Catalunya

A Catalunya, els accidents per atropellament d’animals amb ferits van disminuir durant l’any 2023. Es van registrar un total de 232 casos, un 13% menys que l’any anterior. A més, el nombre de ferits també va disminuir, amb un total de 284 persones ferides, 14 de les quals de caràcter greu. Malauradament, també es va lamentar la mort d’una persona a causa d’un accident per irrupció d’animal a la província de Barcelona.

Mesures per prevenir accidents

Per prevenir accidents per irrupció d’animals a les carreteres, el Servei Català de Trànsit té previst instal·lar sistemes avisadors de fauna en dues carreteres de les comarques gironines. Aquests sistemes tenen com a objectiu alertar els conductors de la presència d’animals a la via i reduir el risc d’accidents. És important estar atents a aquestes alertes i adaptar la velocitat per garantir la seguretat de tots els usuaris de la carretera.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00