Serveis socials municipals descentralitzats a Picamoixons

L’ajuntament de Valls i l’Entitat Municipal Descentralitzada de Picamoixons s’uneixen per millorar l’atenció als ciutadans

L’Ajuntament de Valls i l’Entitat Municipal Descentralitzada de Picamoixons han arribat a un acord per millorar l’atenció als ciutadans. A partir del proper 8 d’abril, s’instal·larà un punt d’atenció descentralitzat dels serveis socials municipals a l’EMD de Picamoixons. Aquest nou servei, que funcionarà de manera quinzenal, comptarà amb un professional de Treball Social i estarà obert de 8:30 a 14:30 cada quinze dies.

Una resposta més immediata i de proximitat

Aquest punt d’atenció descentralitzat i de proximitat té com a objectiu proporcionar una resposta més immediata a les necessitats de la població de Picamoixons. Això evitarà que les persones hagin de desplaçar-se i facilitarà la detecció de necessitats des de l’entorn propi. Després de les converses entre la Regidoria i la vocalia d’Atenció Social de Picamoixons, es va detectar la necessitat de fer un treball més proper, directe i ampli d’intervenció social i comunitària a l’EMD.

Acció comunitària per millorar la convivència i la cohesió social

L’acció comunitària és clau per millorar la convivència i la cohesió social de les persones. En aquest sentit, es preveu que s’organitzin activitats per a la gent gran i es posi en marxa un servei de mediació de manera periòdica a Picamoixons. A més, en aquest nou punt d’atenció també hi haurà una tècnica especialitzada en acció comunitària que complementarà aquest servei amb accions puntuals per millorar la qualitat de vida de la gent.

Ampliació del servei a altres localitats

L’Ajuntament de Valls té previst ampliar aquest nou servei descentralitzat a altres localitats com Fontscaldes, Masmolets i als barris de Valls durant el 2024.

Related posts

Un Sant Jordi de Diàleg i Esperança: Reflexions del President Illa

Descobreix llibres inexplorats per Sant Jordi: Alternatives a les recomanacions convencionals

Catalunya davant un futur incert: la necessitat de revitalitzar la natalitat