Inici » Tira y afloja entre Junts y Aragonès por la sequía en el Parlamento

Tira y afloja entre Junts y Aragonès por la sequía en el Parlamento

by premium.cat
una mujer tira de un palo con las manos mientras otros la miran en una sala del tribunal con sillas y una mesa de madera, Ayshia Taşkın, vfx, una pintura renacentista, realismo socialista

La disputa entre los partidos políticos Junts y Aragonès sobre la sequía en el Parlamento

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha protagonitzat un enfrontament amb el líder del grup parlamentari de Juntos, Albert Batet, en relació amb la sequera durant una sessió de control al Parlament. Aquesta polèmica es va desencadenar quan el dirigent de Junts va plantejar la necessitat de convocar una cimera d?alt nivell per abordar la sequera que afecta Catalunya, i que podria entrar en fase d?emergència la setmana que ve.

Un anomenat conjunt per enfrontar la sequera

En resposta, Batet ha exigit a Aragonès la convocatòria d’una cimera conjunta per desenvolupar una estratègia coordinada i li va advertir que, davant de la crisi de la sequera, no es pot avançar per compte propi, i encara menys sense aigua. A més, ha recordat que Junts ha mostrat disposició a col·laborar i, referint-se als canvis realitzats per Aragonès al Govern, ha assenyalat que el problema no rau en l’estratègia o la comunicació, sinó en una mala gestió.

Qüestionant l’oportunitat de la proposta

La proposta de Batet no va ser ben rebuda per Pere Aragonès, que va retreure que es presentés durant una sessió de control. Aragonès va afirmar que si realment hi havia voluntat de col·laboració i acord, no s’hauria de plantejar una cimera enmig d’un debat polític, tret que es tingués altres interessos al cap. En aquest sentit, va instar a preservar la lluita contra la sequera de qualsevol contaminació partidista.

Intercambio de reproches y contrarréplicas entre Batet y Aragonès

En una breu rèplica, Batet va augmentar el to i va acusar Aragonès de dedicar-se més a ser líder de l’oposició i candidat, en lloc d’exercir la seva funció com a president. A més, va reclamar el reconeixement de Junts per la seva responsabilitat en relació amb la sequera. Aragonès va respondre ràpidament, assenyalant que els comentaris sobre candidatures, eleccions i agonia havien estat fets per Batet, no per ell. Va afirmar que continuarà governant per tot Catalunya fins a l’últim dia del seu mandat com a president.

Críticas posteriores a la comparecencia de Aragonès

Els retrets de Batet cap a Aragonès van continuar després de la compareixença del president de la Generalitat per informar sobre els canvis al Govern. Batet va criticar l’ús partidista de les institucions i va assenyalar que els ascensos de Laura Vilagrà i Sergi Sabrià revelaven una estratègia governamental adreçada a atacar Junts per Catalunya. Aquestes declaracions van generar molèstia per part de Batet, que va considerar que el canvi de Govern no enforteix les institucions i va lamentar que s’utilitzin amb fins polítics.

You may also like

Tira y afloja entre Junts y Aragonès por la sequía en el Parlamento

by premium.cat
una mujer tira de un palo con las manos mientras otros la miran en una sala del tribunal con sillas y una mesa de madera, Ayshia Taşkın, vfx, una pintura renacentista, realismo socialista

La disputa entre los partidos políticos Junts y Aragonès sobre la sequía en el Parlamento

El presidente de la Generalitat, Pere Aragonès, ha protagonizado un enfrentamiento con el líder del grupo parlamentario de Juntos, Albert Batet, en relación a la sequía durante una sesión de control en el Parlamento. Esta polémica se desató cuando el dirigente de Junts planteó la necesidad de convocar una cumbre de alto nivel para abordar la sequía que afecta a Cataluña, y que podría entrar en fase de emergencia la próxima semana.

Un llamado conjunto para enfrentar la sequía

En respuesta, Batet ha exigido a Aragonès la convocatoria de una cumbre conjunta para desarrollar una estrategia coordinada y le advirtió que, frente a la crisis de la sequía, no se puede avanzar por cuenta propia, y mucho menos sin agua. Además, recordó que Junts ha mostrado disposición a colaborar y, refiriéndose a los cambios realizados por Aragonès en el Gobierno, señaló que el problema no reside en la estrategia o la comunicación, sino en una mala gestión.

Cuestionando la oportunidad de la propuesta

La propuesta de Batet no fue bien recibida por Pere Aragonès, quien reprochó que se presentara durante una sesión de control. Aragonès afirmó que si realmente había voluntad de colaboración y acuerdo, no se debería plantear una cumbre en medio de un debate político, a menos que se tuviera otros intereses en mente. En este sentido, instó a preservar la lucha contra la sequía de cualquier contaminación partidista.

Intercambio de reproches y contrarréplicas entre Batet y Aragonès

En una breve réplica, Batet aumentó el tono y acusó a Aragonès de dedicarse más a ser líder de la oposición y candidato, en lugar de desempeñar su función como presidente. Además, reclamó el reconocimiento de Junts por su responsabilidad en relación a la sequía. Aragonès respondió rápidamente, señalando que los comentarios sobre candidaturas, elecciones y agonía habían sido hechos por Batet, no por él. Afirmó que seguirá gobernando por toda Cataluña hasta el último día de su mandato como presidente.

Críticas posteriores a la comparecencia de Aragonès

Los reproches de Batet hacia Aragonès continuaron después de la comparecencia del presidente de la Generalitat para informar sobre los cambios en el Gobierno. Batet criticó el uso partidista de las instituciones y señaló que los ascensos de Laura Vilagrà y Sergi Sabrià revelaban una estrategia gubernamental dirigida a atacar a Junts per Catalunya. Estas declaraciones generaron molestia por parte de Batet, quien consideró que el cambio de Gobierno no fortalece las instituciones y lamentó que se utilicen con fines políticos.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00