La Xef que Transforma la Cuina Catalana
Ada Parellada, reconeguda xef de Semproniana, s’embarca en una missió culinària per il·luminar les cuines dels aventurers gastronòmics de Catalunya. Amb la seva experiència, resol dubtes sobre com treure el màxim profit als ingredients quotidians, des d’hortalisses fresques fins a dolços irresistibles.
Un Clàssic de la Salsa: El Ketchup
Tot i que el ketchup és un acompanyament habitual a la nostra taula, sovint recorrem a les ampolles del supermercat. No obstant, per què no fer un gir a aquesta tradició i aprendre a fer una versió casolana que no només és deliciosa, sinó també més saludable?
Ingredients Essencials
Per començar la teva aventura a la cuina, necessitaràs reunir els ingredients següents:
- 1 ceba
- 2 kg de tomàquets madurs
- 2 dents d’all
- 1 pebrot vermell
- 100 ml d’oli d’oli oliva
- 10 g de sal
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç
- 1 culleradeta d’orenga
- 1 clau d’olor
- 1 cullerada de vinagre de Xerès o de vi negre
- 1 cullerada de mel
- Pessell generós de pebre negre
- 100 g de tomàquet concentrat
li>
L’Art de Fer Ketchup a Casa
El procés és molt més senzill del que t’imagines i el resultat et deixarà sorprès. Comença sofregint la ceba a rodanxes en una cassola amb un bon raig d’oli, a foc lent durant aproximadament deu minuts.
A continuació, afegeix els tomàquets, pelats i tallats (encara que els pots deixar sense pelar si no t’importa una mica de treball extra en triturar). Incorpora sal i oli, i cuina a foc lent durant 20 minuts fins que tot estigui ben confitat.
Quan els tomàquets estiguin llestos, afegeix el pebre vermell, orenga, clau d’olor prèviament picada, vinagre, mel, pebre negre i el tomàquet concentrat. Barreja bé i tritura-ho fins aconseguir una consistència suau.
Gaudeix de la teva creació
El ketchup casolà no només és un delit per als més petits, sinó que també és un luxe que els adults poden gaudir. Sovint s’associa amb aliments poc saludables, però fer la teva pròpia salsa a casa et permet controlar els ingredients i gaudir d’un producte molt més fresc.
Així que, què esperes per posar en pràctica aquest consell d’Ada Parellada? És el moment ideal per deixar enrere les versions comercials i abraçar el plaer de cuinar a casa. Que aprofiti!