Inici » Descobreix el plaer de fer el teu propi quètxup a casa

Descobreix el plaer de fer el teu propi quètxup a casa

by PREMIUM.CAT
una dona a la cuina tallant verdures en una taula de tallar amb un ganivet i un bol de fruites i verdures, Brigette Barrager, fotografia d'aliments professional, una foto d'estoc, premsa privada

Ada Parellada: Una experta en cuina a casa teva

La reconeguda xef Ada Parellada, del restaurant Semproniana, ha iniciat una sèrie d’exploracions a les cuines dels apassionats de la gastronomia a Catalunya. El seu objectiu és oferir solucions creatives i pràctiques sobre com treure el màxim profit dels ingredients que tenim a casa. Des de verdures fresques fins a dolços irresistibles, Ada comparteix tècniques que transformaran la teva experiència culinària.

La màgia del quètxup fet a casa

El quètxup és una salsa omnipresent a les nostres taules, però fer-ho a casa pot ser una experiència gratificant i deliciosa. Si ja prepares allioli o maionesa, per què no provar de fer el teu propi quètxup? Amb ingredients senzills i un poc de temps, podràs sorprendre’t amb una recepta que s’adapta als teus gustos.

Ingredients necessaris

Per iniciar aquesta aventura culinària, aquí tens el llistat d’ingredients que necessitaràs per crear un quètxup exquisit:

  • Una ceba
  • 2 kg de tomàquets madurs
  • 2 grans d’all
  • 1 pebrot vermell
  • 100 ml d’oli d’oliva
  • 10 g de sal
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • 1 culleradeta d’orenga
  • 1 clau d’olor
  • 1 cullerada de vinagre de Xerès o de vi negre
  • 1 cullerada de mel
  • Un pessic generós de pebre negre
  • 100g de tomàquet concentrat

Passos per a la preparació

Ara que tens tots els ingredients, és moment de posar-te a la feina. La preparació és senzilla i et sorprendrà el resultat final.

Inici de la cocció

Comença tallant la ceba en juliana i sofregint-la en una cassola amb un bon raig d’oli. Deixa que es cuini a foc lent durant uns deu minuts. A continuació, afegeix els tomàquets, que poden ser pelats o sencers, depenent de la teva preferència.

Afegint sabors

Un cop els tomàquets estiguin ben integrats, incorpora sal i deixa que la mescla es cuini a foc lent durant uns 20 minuts. La clau és aconseguir una textura ben confitada. Afegeix el pebre vermell dolç, l’orenga, el clau d’olor picat, el vinagre, la mel, el pebre negre i el tomàquet concentrat. Remena bé i tritura tot fins obtenir una salsa suau i homogènia.

Beneficis del quètxup casolà

El quètxup que prepares a casa no només és una opció més saludable, sinó que també et permet controlar els ingredients i adaptar els sabors al teu gust. Així, no només és un plaer per als nens, sinó que els adults també podran gaudir d’aquesta deliciosa salsa sense preocupacions.

Amb el quètxup casolà, has descobert una nova manera d’aprofitar els ingredients i oferir-te a tu mateix i als teus éssers estimats una alternativa més nutritiva i saborosa. Ara que ja saps com fer-ho, no hi ha excuses per no incloure aquesta deliciosa salsa en els teus plats!

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00