Inici » Revelacions sobre la caiguda de BPA: un pla polític en l’ombra

Revelacions sobre la caiguda de BPA: un pla polític en l’ombra

by PREMIUM.CAT
El ex presidente del gobierno español, Mariano Rajoy, habría sido la persona que hubiera autorizado personalmente la operación de lanzar el Banco Privado de Andorra (BPA) con la intención de tomar el control de supuestas cuentas de independencia. Una cadena de correos electrónicos que Rac1 tiene acceso al ex presidente del gobierno español, el CNI, el Ministerio del Interior y, finalmente, el ex comisionado José Manuel Villarejo en el medio del complot. La operación se habría desarrollado entre E (8k, mejor calidad, obra maestra, muy detallada: 1.1)

L’operació encoberta que va sacsejar Andorra

Un nou capítol en la història de les finances andorranes revela que l’expresident espanyol Mariano Rajoy podria haver estat el cervell darrere d’una estratègia destinada a desmantellar la Banca Privada d’Andorra (BPA). Documents filtrats indiquen que l’objectiu era apoderar-se de comptes vinculats a l’independentisme català.

L’acord secret amb Andorra

Entre l’estiu de 2014 i el març de 2015, Rajoy hauria pactat amb Antoni Martí Petit, llavors cap de govern d’Andorra, per orquestrar la caiguda de la BPA. Segons els correus electrònics obtinguts, la família Pujol-Ferrusola havia utilitzat aquesta entitat per emmagatzemar fons significatius durant quatre anys.

El paper de Villarejo i el CNI

L’excomissari José Manuel Villarejo apareix com un actor clau en aquesta trama. Les seves afirmacions suggereixen que la BPA era vista com una font de recursos per a l’independentisme català. A més, els correus revelen que el CNI, i no el Ministeri de l’Interior, lideraria les accions per desmantellar la institució financera.

Complicitat internacional i alerta financera

L’operació també implicava col·laboració amb autoritats nord-americanes. El pla incloïa alertar el secretari del tresor dels EUA sobre suposades activitats il·legals de la BPA, incloent el blanqueig de diners associats a diversos grups delictius. Aquesta maniobra va culminar en una alerta del FINCEN, que va proporcionar el pretext necessari per a la intervenció del banc.

Reaccions dels protagonistes

Joan Pau Miquel, l’ex CEO de BPA, i Higini Cierco, el principal accionista, han expressat la seva creença que Rajoy i altres membres del govern espanyol eren plenament conscients de l’operativa. Miquel, que va passar 22 mesos a la presó andorrana, ha anunciat que es plantegen accions legals contra l’ex president espanyol per buscar compensació.

Els implicats i les seves responsabilitats

Cierco també ha insinuat que altres figures clau del govern, com Soraya Sáenz de Santamaría i Luis de Guindos, podrien haver estat al corrent dels fets, ampliant així la llista de responsables d’aquesta controvertida operació.

Una trama complexa i polèmica

Les revelacions sobre la caiguda de la BPA no només posen en qüestió les pràctiques d’una institució financera, sinó que també destapen una xarxa de col·laboració política i financera que va més enllà de les fronteres d’Andorra i Espanya. La investigació continua, i les conseqüències d’aquests fets podrien tenir un impacte significatiu en el panorama polític actual.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00