Inici » Crítica a la Decisió Municipal de Declarar el Pallars Jussà Lliure de Llops

Crítica a la Decisió Municipal de Declarar el Pallars Jussà Lliure de Llops

by PREMIUM.CAT
Una escena 'vibrante' y 'dinámica' que representa una 'protesta' fuera de un edificio municipal en Tremp, donde se recopilan un grupo de 'ambientalistas' y 'activistas por los derechos de los animales'. Los activistas sostienen pancartas 'coloridas' con consignas como 'Protect the Wolves' y 'Science Matters', mostrando su pasión y determinación. El telón de fondo presenta la arquitectura 'histórica' del edificio, con 'banderas' revoloteando en el viento, simbolizando al gobierno local. En primer plano, un grupo diverso de individuos, incluidos activistas 'jóvenes' y 'mayores', se dedican a discusiones animadas, algunos apuntando hacia el edificio, mientras que otros están tomando fotos. La atmósfera se encarga de un sentido de urgencia y compromiso con la conservación de la vida silvestre, ya que los activistas expresan su descontento con la moción reciente que declara el área "libre de lobos". El cielo de arriba es un "azul claro", en contraste con las emociones "intensas" que muestran la multitud, destacand

Reaccions d’Organitzacions Ecologistes i Animalistes

Diverses entitats dedicades a la protecció del medi ambient, com ADLO, ARBA, Ecologistes en Acció, WWF i ADDA, han expressat la seva profunda desaprovació envers la recent moció aprovada en sis municipis del Pallars Jussà, que declara la regió lliure de llops. Consideren que aquesta decisió és un “compendi de disbarats” que desafia els coneixements científics acumulats durant dècades d’investigació sobre aquesta espècie.

El Context Polític de la Moció

L’aprovació de la moció ha estat destacada a Tremp, on el PSC ostenta una majoria absoluta. La seva alcaldessa, Sílvia Romero, a més de ser la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, ha estat objecte de crítiques per alinear-se amb idees que les organitzacions consideren negacionistes, i per aprovar una norma que, segons elles, falta de fonament científic.

Demandes a Nivell Governamental

Les organitzacions ecologistes han instat al president del Govern i primer secretari del PSC, Salvador Illa, a prendre mesures efectives per frenar els intents del PSC a l’Alt Pirineu de promoure una percepció negativa del llop.

Argumentació en Contra de la Moció

Les entitats han posat en dubte els arguments presentats en la moció, que afirma que la situació és crítica, amb només 21 ovelles i cabres reportades mortes per llops a Catalunya en els darrers vuit mesos, una xifra que representa un mínim 0,002% del total de 910.000 ovelles i 161.000 cabres al territori.

Mite sobre l’Espècie Invasora

Una altra afirmació que les entitats rebutgen és la consideració del llop procedent de poblacions francoitalianes com una espècie invasora. Argumenten que es tracta de la mateixa espècie que la ibèrica, i que la seva introducció podria contribuir a millorar el patrimoni genètic de la població local i restaurar l’equilibri ecològic, que actualment es veu afectat pel creixement de les poblacions de senglars i cabirols.

Impacte en el Turisme

Contràriament a l’afirmació que el llop representa un perill per al turisme, les organitzacions sostenen que la presència d’aquest animal pot, de fet, atraure visitants, tal com s’ha demostrat en diverses regions tant a nivell estatal com europeu.

Desmitificant la Superpoblació de Llops

Les organitzacions també rebutgen la idea de superpoblació de llops a Catalunya, indicant que actualment hi ha aproximadament quatre llops en una extensió de 32.000 quilòmetres quadrats, és a dir, un llop per cada 8.000 quilòmetres quadrats, una densitat molt baixa.

Falta d’Atacs Documentats a Humans

Finalment, rebutgen rotundament les afirmacions que els llops han atacat humans. Amb una població estimada de gairebé 3.000 llops a tota la península, no hi ha registres d’atacs a persones en els darrers 50 anys. Així doncs, la idea que quatre llops a Catalunya puguin suposar un perill per a la població és considerada completament infundada.

Reflexió Final

En un context on la conservació de la biodiversitat es torna cada cop més crucial, les decisions polítiques que ignoren el coneixement científic poden tenir repercussions serioses per a l’equilibri ecològic i la salut dels ecosistemes. La societat ha de ponderar les implicacions d’aquestes accions i buscar un camí que integri la ciència i la política per garantir un futur sostenible.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00