Inici » La Cucafera de Reus

La Cucafera de Reus

by PREMIUM.CAT

Una dolça tradició reusenca

La Cucafera de Reus és una de les figures més emblemàtiques del Seguici Petit, i enguany s’incorpora a la col·lecció de figures de xocolata del Forn de pa i pastisseria Huguet. Amb motiu del desè aniversari de l’agrupació, la Cucafera s’uneix a altres essencials de la Festa Major, com la Mulassa, l’Àliga i els Indis, per celebrar la Setmana Santa i la Pasqua de la forma més dolça i festiva possible.

Una reproducció de xocolata única

La tradició de fer reproduccions de la Cucafera en xocolata és esperada cada any amb gran expectació. Aquesta tradició només es va interrompre l’any passat a causa de la pandèmia. La figura de xocolata, dissenyada per l’escultor Manel Llauradó, està decorada amb pintura de color bronze i detalls de pintura blanca. Amb un pes de 350 grams, la Cucafera de Reus té un preu de 46 euros.

Un esdeveniment gastronòmic i cultural

La presentació de la nova figura de la Cucafera va reunir una multitud expectant davant de l’establiment del Forn Huguet a Reus. L’alcaldessa Sandra Guaita i diferents regidors del consistori local van estar presents per celebrar aquesta tradició que marca l’inici de la Setmana Santa a la ciutat. Aquest esdeveniment no només parla de festa, sinó que també uneix cultura i educació, amb la participació de l’escola Els Ganxets, impulsora de l’element de la Cucafera.

Un agraïment especial

En representació de la comissió de la Cucafera Petita de Reus, Ingrid Camplà va agrair la sorpresa gastronòmica que marca el començament de la celebració dels deu anys de l’agrupació. La Cucafera de Reus va néixer com una iniciativa de famílies de l’escola, que van decidir crear un element propi per interactuar amb els nens durant el Seguici. Avui, aquesta tradició gastronòmica i popular continua creixent i emocionant a tots els reusencs i visitants.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00