Inici » La Màgia de la Pasta: Un Plaer per als Infants i un Tresor Nutritiu

La Màgia de la Pasta: Un Plaer per als Infants i un Tresor Nutritiu

by PREMIUM.CAT
una nena menjant espaguetis amb salsa de tomàquet i fulles d'alfàbrega al costat del plat, amb una ampolla d'oli d'oliva al fons, Bouchta El Hayani, fotografia d'aliments professional, una foto d'estoc, manierisme

La Fascinació de la Pasta als Nens

Si hi ha un plat que desperta la joia als més petits de la llar, sens dubte, és la pasta. Fins i tot aconsegueix calmar el plor d?un nen. Qui no ha escoltat la clàssica frase d’un pare o una mare dient “si et portes bé, avui soparem pasta”, i funciona. Per als nens, la pasta és sinònim d’una cosa deliciós i divertida, independentment de si és bolonyesa o amb formatge; el que és important per a ells és que és pasta. Tot i ser un dels plats preferits dels petits, és summament beneficiós per a la seva nutrició i, segons els experts, ha de formar part d’una dieta equilibrada.

La Pasta i els seus Beneficis pels Nens

Els nens requereixen energia, per la qual cosa, gràcies als seus carbohidrats, la pasta és ideal per a aquesta raó, i alhora és molt nutritiva. A més, és excel·lent per enfortir el sistema nerviós a causa de les vitamines del complex B que conté. També aporta vitamines del tipus E, les quals influeixen en la salut de les artèries i la nutrició de la pell. La pasta és rica en fibra i baixa en greix. Actualment, és comú que els nens consumeixin aliments poc saludables i buits, com la brioixeria industrial o altres productes que, a més de greix extra, contenen colesterol.

Consumir un plat de pasta és una cosa que sempre encanta als nens, i si s’acompanya amb els ingredients adequats, afavorirà el sistema digestiu, controlarà els nivells de colesterol i els saciarà de manera saludable. Amb el consum d’aquest aliment, els nens podran afrontar les activitats amb l’energia necessària per jugar, estudiar o realitzar qualsevol altra activitat. A més, es tracta de carbohidrats complexos, és a dir, no de sucres, sinó de midó.

Una Raó Científica Desconeguda

Com que és un aliment amb una granulometria molt reduïda i fàcil de mastegar, afavoreix la transició del nen cap a aliments sòlids. En nadons de 6 a 8 mesos, es recomana incloure pasta a les farinetes, les quals han de tenir una consistència espessa, o bé optar per fideus petits tipus sopa o fins i tot cabell d’àngel. De 9 a 12 mesos, és recomanable oferir fideus sopers petits.

Finalment, una evidència científica menys coneguda és que l’estómac d’un nen és més petit i, malgrat la seva edat curta, són capaços d’escoltar el seu cos i aturar-se quan estan saciats. Per això, sempre volen consumir aliments que els proporcionin l’energia que necessiten, i l’obtenen de la pasta, un plat que els permet reconèixer quan han de deixar de menjar, a diferència del que podria passar, per exemple, amb les verdures, un plat amb què no desenvolupen aquesta habilitat.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00