Refrescs light
En general, els refrescos que es promocionen com a ‘light’ solen contenir edulcorants en lloc de sucre. Encara que aquests edulcorants aporten menys calories i no causen augment de pes, són igualment perjudicials per a l’organisme.
Llets vegetals
Les llets vegetals que es troben al supermercat sovint contenen greixos i sucres afegits per millorar el seu sabor i consistència. Si bé no es pot afirmar que siguin més o menys saludables que la llet animal, cal tenir en compte que no totes les llets vegetals són igualment nutritives.
Amanides preparades
Les amanides preparades poden semblar una opció saludable ja que estan compostes principalment per vegetals. Tot i això, és important revisar els ingredients de les salses i la qualitat de les proteïnes utilitzades. Sovint aquestes amanides contenen ingredients poc saludables que cal evitar.
Batuts
Els smoothies, igual que els sucs, solen contenir altes quantitats de sucre i han perdut la fibra present a les fruites i verdures en ser liquades. És important tenir en compte que els smoothies comercials poden contenir ingredients poc saludables, malgrat la seva aparença saludable.
Sucre bru
El sucre bru comercialitzat sovint conté colorants i, encara que es promociona com una opció més saludable, les quantitats de vitamines, minerals i fibra que conté són insignificants des del punt de vista nutricional.
Cereals d’esmorzar
Molts cereals d’esmorzar contenen sucre i greix afegit, igual que les galetes. Per triar una opció més saludable, és recomanable optar per cereals com la civada sense edulcorants afegits. Una alternativa encara millor és preparar granola casolana, així es té control sobre els ingredients.
Sushi
El sushi pot semblar una opció saludable, però és important tenir en compte els ingredients utilitzats. Alguns tipus de sushi contenen ingredients poc saludables, com ara palets de cranc, salses o ceba fregida. Tot i que és una opció més saludable que altres plats, no es pot considerar un sopar ideal completament lliure d’ingredients poc saludables.