Inici » Una nova manera de cuinar amb maduixes

Una nova manera de cuinar amb maduixes

by PREMIUM.CAT
una paella amb maduixes i rodanxes de llimona sobre una taula amb plats de menjar i estris, Ella Guru, fotografia d'aliments professional, foto d'estoc, fotorealisme

Introducció

La nostra cuinera Ada Parellada, experta en reinterpretar els plats tradicionals catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, ens presenta una proposta innovadora per facilitar-te la vida a la cuina. Aquesta setmana, la cuinera catalana es concentra en les maduixes i ens ofereix 3 receptes delicioses que es poden preparar amb aquesta fruita com a base. No et perdis els detalls en el vídeo, on trobaràs el pas a pas, els ingredients i molt més per aprendre a cuinar una copa de maduixa, un sorbet de maduixa i una torrada de maduixes amb brie.

Copa de maduixes

Ingredients

– 200 g de maduixes
– 40 g de sucre
– 100 g de sucre glaç
– 150 ml de nata líquida
– 300 g de formatge d’untar
– 15 galetes maria
– 100 g de mantega
– Unes gotes de vinagre de poma o blanc
– Unes fulles d’alfàbrega fresca o menta

Elaboració

Comencem tallant la meitat de les maduixes a quarts i les posem en una paella amb els 40 g de sucre i un rajolí de vinagre de poma. Les coem a foc lent durant uns deu minuts fins que estiguin ben confitades. Un cop fet això, les triturem fins a obtenir una crema fina i la deixem refredar. A continuació, muntarem la nata i afegirem el sucre glaç a mig muntar. Afegim el formatge d’untar i la crema de maduixes. Posem la barreja en una mànega pastissera i reservem. Per a la base, triturarem les galetes i les barrejarem amb la mantega fins a obtenir una massa. Tallarem les maduixes a làmines fines. A continuació, posarem la massa de galetes al fons d’un pot transparent i disposarem les làmines de maduixa al voltant. Omplirem el pot amb la crema de formatge i maduixes i acabarem amb les restes de maduixa picada i unes fulles d’alfàbrega o menta.

Sorbet de maduixes

Ingredients

– 4 llimones
– 250 g de maduixes
– 100 g de mel

Elaboració

Comencem tallant les llimones per la meitat i les buidem en un colador per extreure’n tot el suc. Congelem el suc de llimona en petites porcions. Rentem i traiem el peduncle de les maduixes i les congelem. Un cop les llimones i les maduixes estiguin ben congelades, les triturem en un robot de cuina juntament amb la mel fins que adquireixin la textura d’un sorbet. Finalment, farcim les mitges llimones buides amb el sorbet de maduixa i les acabem amb mitja maduixa fresca i unes fulles de menta.

Torrada de maduixes amb brie

Ingredients

– 2 llesques de pa per persona
– 100 g de mantega
– 250 g de maduixes
– Una ceba grossa
– 200 g de formatge brie
– Salsa pesto
– Sal
– Unes gotes de vinagre
– Una cullerada de mel
– Oli d’oliva
– Unes fulles d’alfàbrega fresca

Elaboració

Comencem tallant la ceba a juliana i la coem a foc lent en una paella amb una mica d’oli. Quan estigui daurada, afegim les maduixes tallades, un rajolí de vinagre i una mica de sal. Saltem els ingredients durant un parell de minuts fins que les maduixes estiguin tendres. A continuació, a la mateixa paella, afegim la mantega i daurem les llesques de pa per ambdues bandes. Col·loquem els talls de brie sobre el pa i els deixem fondre a la paella o al forn. A sobre, posem la barreja de ceba i maduixes i acabem amb salsa pesto i unes fulles d’alfàbrega.

Conclusió

Si ets un amant de les maduixes o simplement t’agrada experimentar amb fruites i hortalisses, aquestes receptes són per a tu. No oblidis que a La Gourmeteria d’premium.cat trobaràs centenars de receptes més per satisfer la teva passió culinària.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00