Inici » El Misteri de la Mort de Luis Carlos de Borbó

El Misteri de la Mort de Luis Carlos de Borbó

by PREMIUM.CAT
una noia amb un vestit blau amb un coll blanc i un encaix blanc al coll i una porta marró al darrere, Carl Gustaf Pilo, jove, barroc flamenc, rococó

El Tràgic Destí de l’Hereu al Tron de París

En un dia com avui, fa 229 anys, el carceller més gran de la presó del Temple de París anunciava la mort de Lluís Carles de Borbó, l’únic fill home supervivent dels reis Lluís XVI i Maria Antonieta de França. Luis Carlos, també conegut com el dofí Luis, era considerat l’hereu al tron ​​de París abans de la proclamació de la República francesa el gener de 1793. La mort del dofí va passar quan tenia tan sols deu anys, dos anys després de l’execució de els seus pares per guillotina.

El Misteri que envolta la Mort

A partir de la seva mort, van sorgir diverses teories i especulacions sobre el destí final de Lluís Carles de Borbó. Segons algunes fonts monàrquiques clandestines, el dofí va ser enterrat al cementiri de Santa Margarida a París, en una fossa marcada únicament amb una D de dofí. Tot i això, altres fonts suggereixen que el dofí no va morir a la presó, sinó que va ser rescatat i ocultat per una família a Calais, adoptant un nom fals: Pierre Benoit.

Aquesta versió va ser recolzada pels familiars supervivents dels Borbons guillotinats, Xavier i Carlos de Borbón, germans de Lluís XVI, que mai no van acceptar el cor del dofí extret durant l’autòpsia, ja que dubtaven de la seva autenticitat.

El Supòsit Ressorgiment a Buenos Aires

Anys més tard, el 1823, un enginyer francès anomenat Pierre Benoit va obtenir diversos càrrecs en l’administració de la recent creada República Argentina. A Buenos Aires, va començar a circular la remor que Benoit era en realitat el dofí Luis. Aquesta teoria es basava en elements sense fonament, com ara l’afirmació que Benoit havia pintat retrats de membres de la família reial francesa i signat amb les inicials L.C.R.F.P.B. (Luis Carlos Rei de França Pierre Benoit). Fins i tot es deia que conservava amagada la trena de la reina Maria Antonieta. Tot i això, Pierre Benoit, el suposat dofí de França, va morir enverinat per un metge francès d’ideologia revolucionària el 1852.

El Misteri Perdura

Tot i les especulacions i teories, el destí final de Lluís Carlos de Borbó continua sent un misteri sense resoldre. La veritat sobre la seva mort i qualsevol possible ressorgiment a Buenos Aires romanen embolicats en el vel del temps, deixant espai per a la imaginació i la intriga històrica.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00