Inici » La Caiguda de Sant Joan d’Acre: Un Moment Decisiu a la Història Medieval

La Caiguda de Sant Joan d’Acre: Un Moment Decisiu a la Història Medieval

by PREMIUM.CAT
un riu que travessa una ciutat al costat d'un edifici alt amb una torre del rellotge al seu costat, Bouchta El Hayani, bell paisatge, una pintura mate detallada, regionalisme

Un Hitòric Dia a la Ciutat-Fortalesa de Sant Joan d’Acre

Fa 733 anys, en un dia com avui de l’any 1291, la ciutat-fortalesa de Sant Joan d’Acre, l’última plaça del regne cristià de Jerusalem, va caure en mans de l’exèrcit del sultanat mameluc, un domini musulmà de la vall del Nil que a aquell moment es trobava expandint-se per la regió del Pròxim Orient. El setge a la ciutat per part de l’exèrcit mameluc va començar el 6 d’abril anterior, i després de quaranta dies de batalla intensa, van aconseguir doblegar les defenses de la ciutat.

Conseqüències de la Pèrdua de Sant Joan d’Acre

La pérdida de San Juan de Acre y del reino cristiano de Jerusalén, ganado un siglo antes, tuvo un impacto significativo en las órdenes religiosas de la época. La Orden del Templo, arraigada en Francia y en Catalunya, adquirió una extensión de terreno en el valle del río Millars, entre Albocàsser, L’Alcora y Benicàssim, que era propiedad de la familia nobiliaria y militar catalana de los Anglesola desde el inicio de la conquista del País Valencià (1229-1232). Según la documentación de la época, los templarios pagaron por esta amplia extensión de terreno la cifra de 500.000 morabetinos, que equivalía al valor de 500 edificios en Barcelona.

El Propòsit dels Templers

El propòsit dels templers era unir els dos grans latifundis que havien guanyat durant la conquesta catalana de la vall baixa de l’Ebre i durant la primera època de la conquesta valenciana. El seu objectiu final era crear un estat templer independent, amb capital a Culla, destinat a ser la plataforma de llançament de les empreses militars que havien de restaurar el regne cristià de Jerusalem. Tot i això, la cancelleria de Barcelona va maniobrar per desbaratar aquest projecte en assabentar-se de la seva existència.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00