Inici » La invasió de l’exèrcit absolutista i el derrocament del govern liberal a Espanya

La invasió de l’exèrcit absolutista i el derrocament del govern liberal a Espanya

by PREMIUM.CAT

El context històric

Tal dia com avui de l’any 1823, fa 201 anys, es va produir un esdeveniment que va marcar la història d’Espanya. L’exèrcit conegut com a “els Cent Mil Fills de Sant Lluís” va creuar la frontera hispanofrancesa i va penetrar a l’interior d’Espanya. Aquest exèrcit estava format per soldats del règim absolutista francès de Lluís XVIII, voluntaris reaccionaris espanyols i mercenaris estrangers. L’objectiu d’aquest exèrcit era derrocar el règim liberal espanyol i desestabilitzar el país.

La invasió i la resistència

L’exèrcit invasor va trobar poca resistència en el nord i centre d’Espanya, ja que els generals responsables de la defensa es van passar al bàndol absolutista. No obstant això, a Catalunya es van produir posicionaments diversos. Mentre el general Espoz y Mina va presentar una dura resistència, el general Milans del Bosch va col·laborar amb els invasors. Després de mig any, els invasors havien ocupat tot el regne espanyol i el rei Ferran VII va cessar el govern liberal.

La comparació amb altres esdeveniments històrics

És interessant comparar aquesta invasió amb altres esdeveniments històrics com l’entrada de l’exèrcit imperial francès el 1808 i la coronació de Josep I. Mentre aquests esdeveniments s’han presentat com invasions i traïcions, la invasió absolutista i el derrocament del govern liberal a Espanya s’atribueixen exclusivament al rei Ferran VII i a les forces absolutistes.

La importància històrica

Aquesta invasió i el derrocament del govern liberal van tenir un impacte significatiu en la història d’Espanya. Va posar fi al període conegut com a Trienni Liberal i va restablir el règim absolutista. Aquest esdeveniment va marcar el començament d’una època de repressió i retrocés en les llibertats polítiques i civils a Espanya.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00