Inici » Codi QR: Innovació o Perill? El Dilema dels Restaurants

Codi QR: Innovació o Perill? El Dilema dels Restaurants

by PREMIUM.CAT
una persona que té dues petites targetes de visita a les mans amb un codi qr, en un restaurant, Avgust Černigoj, biopunk, una foto d'estoc, fluxus

L’Ascens dels Codis QR en l’Experiència Gastronòmica

A causa de la crisi sanitària, els codis QR han guanyat popularitat com a alternativa a les tradicionals cartes de paper en restaurants i bars. Avui en dia, molts establiments han decidit mantenir aquesta pràctica, no només per la seva conveniència, sinó també pel potencial estalvi que ofereixen en costos d’impressió.

Una Nova Normalitat: El Canvi en la Presentació del Menú

En les teves visites a restaurants durant l’estiu, és probable que hagis notat que les cartes tradicionals han desaparegut en favor d’adhesius amb codis QR. Aquesta transformació ha deixat les cartes de paper relegades a murals informatius, mentre que l’elecció del menjar es fa ara a través d’un simple escaneig.

Els Riscos Ocults dels Codis QR

Malgrat la seva funcionalitat, els codis QR presenten riscos significatius. En alguns casos, els codis poden ser manipulats per criminals, que substitueixen els originals amb adhesius enganyosos que redirigeixen a pàgines dissenyades per robar informació personal o instal·lar programari maliciós.

Com Detectar Estafes

La manipulació d’aquests codis és un mètode comú entre els ciberdelinqüents. Per evitar ser víctima d’aquests enganys, és recomanable que, davant de qualsevol sospita, es consulti amb el personal del local. Una solució prudent és demanar que sigui el cambrer qui escanegi el codi amb el seu dispositiu.

Consells per a una Experiència Segura

Els restauradors han començat a implementar sistemes més segurs que són menys susceptibles a manipulacions. És important recordar que un codi QR legítim només ha de redirigir a la pàgina web del restaurant i no ha de demanar informació personal ni pagaments. En cas de sospita de frau, és fonamental denunciar l’incident.

Reflexions Finals sobre la Innovació i la Seguretat

Amb el creixement dels codis QR en el sector de l’hostaleria, els clients han de ser conscients dels potencials riscos associats. La innovació pot millorar l’experiència gastronòmica, però és vital que els consumidors mantinguin una actitud vigilant per protegir la seva informació personal.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00