Inici » Alemanya i l’auge del populisme polític

Alemanya i l’auge del populisme polític

by PREMIUM.CAT
tres imatges de Donald Trump i altres polítics fent cares amb la boca oberta i la llengua fora, amb un fons blau, Clovis Trouille, cares ultra realistes, una representació digital, art brut

Un moment políticament complex

Alemanya es troba en un moment especialment complex políticament, igual que altres països occidentals després de la crisi econòmica global del 2008 i la inestabilitat política que ha seguit a l’empitjorament de les condicions de vida de les persones a les dècades posteriors. Aquest fenomen s’ha observat a països com els Estats Units amb Donald Trump (2017-2021), Brasil amb Bolsonaro, Regne Unit amb Boris Johnson i Argentina amb Milei. A Alemanya, el partit Alternativa per a Alemanya (AfD), que s’oposa a la immigració i és euroescèptic, ha guanyat popularitat i se situa en segon lloc a les enquestes. A més, s’ha registrat un augment de la violència política per part de grups extremistes, com ara el recent atac a un eurodiputat socialdemòcrata mentre penjava cartells electorals. Tot i això, molts dels grans grups empresarials del país s’oposen a aquest auge del populisme i adverteixen sobre els perills que representa per a l’ordre econòmic vigent.

La resistència de les grans corporacions

Més d’una trentena de grans corporacions alemanyes o que operen al país s’han unit per fer front comú contra el populisme d’extrema dreta. Empreses com Thyssenkrupp, Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Ford, Siemens, Bosch, DHL, Henkel, Bayer, Allianz, Deutsche Bahn i Deutsche Bank, entre d’altres, consideren el populisme una amenaça per a l’ordre econòmic i la prosperitat del país. Aquestes corporacions defensen una Europa unida i valors com la diversitat, l’obertura i la tolerància, que consideren fonamentals per al funcionament de la societat i el motor del sistema econòmic.

Trucat a les eleccions europees

Aquestes corporacions han emès un comunicat conjunt en què fan una crida a la ciutadania perquè voti a les eleccions europees del proper 9 de juny. Al comunicat, argumenten que cal enfrontar-se al populisme ia l’extremisme a través del vot, i evitar així l’odi i la intolerància.

La importància de la immigració

Alguns directius d’aquestes corporacions, com ara Richard Lutz (Deutsche Bahn), Roland Busch (Siemens) i Christian Sewing (Deutsche Bank), han assenyalat que el populisme ha creuat línies vermelles en temes com l’antieuropeisme i la repatriació forçada de migrants. Aquests directius argumenten que aquestes postures fan malbé l’economia i l’estabilitat política del país. A més a més, defensen la importància de la immigració, regulada però necessària, per evitar l’envelliment de la societat i mantenir la prosperitat econòmica.

Una crida a una Europa unida

En resum, les grans corporacions alemanyes s’oposen a l’apogeu del populisme d’extrema dreta i defensen una Europa unida, diversa i tolerant. Consideren que aquests valors són fonamentals per al funcionament de la societat i el motor del sistema econòmic. Fan una crida a la ciutadania perquè voti a les eleccions europees i s’enfrontin al populisme ia l’extremisme. A més, destaquen la importància de la immigració regulada com una manera de mantenir la prosperitat econòmica i evitar l’envelliment de la societat.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00