Inici » Com fer una amanida de ceba sense plorar, amb Ada Parellada

Com fer una amanida de ceba sense plorar, amb Ada Parellada

by PREMIUM.CAT

La xef del Semproniana ens ensenya els seus trucs per aprofitar els productes del dia a dia

Ada Parellada, la reconeguda xef del restaurant Semproniana, ens visita cada setmana a les nostres llars per resoldre els nostres dubtes sobre els aliments que tenim a la nevera o al rebost. Des de fruites i verdures de tota classe, fins a postres i pastissos, passant per la carn i el peix. Formes de treure el màxim partit als productes al seu punt òptim, tècniques creatives i recomanacions que, en definitiva, ens faran viure una experiència i un menú més agradable als fogons de casa nostra. El truc sorprenent que aquesta setmana ens mostra la cuinera catalana és com fer una amanida de ceba sense plorar.

Fer una amanida de ceba sense plorar

Si ets dels que detesta fer una amanida de ceba perquè et fa plorar, avui et portem la solució. No cal que et posis ulleres de laboratori o de piscina, hi ha una manera molt més simple -i divertida, per què no dir-ho- de fer una amanida de ceba. Allibera el teu estrès i prepara’t, alhora, un plat deliciós, amb aquest truc de la xef Ada Parellada.

Amb el puny o amb un utensili

Fer una amanida de ceba sense plorar és possible. Només necessites, en primer lloc, una ceba. L’hauràs de pelar i treure’n les pells més fosques. Intenta no treure massa més capes de les imprescindibles perquè llavors potser et comencen a picar els ulls. Un cop tinguis la ceba pelada, embolica-la en un drap net. Net! Assegura’t que el drap no és brut, si us plau. Un cop tinguis la ceba pelada i ben embolcallada, arromanga’t les mànigues perquè és hora de passar a l’acció.

Allibera la teva tensió sobre la ceba embolicada. Si creus que et faràs mal al puny o sents que no tens prou força per esclafar la ceba, agafa la caixa d’eines i tria la forma que més et convingui per executar aquest truc: una clau anglesa, un martell o un tornavís gran et serviran per apallissar la ceba i fer-la trossos. El resultat no et servirà per a fer un sofregit, però amb els bocins de ceba que n’obtinguis, sí que podràs fer una amanida deliciosa.

Les fibres esclafades eliminen tota la picor de la ceba i ja veuràs com queda saborosa

Agafa un tomàquet i talla’l a trossos. Posa’l en un bol i afegeix els bocins de ceba esclafats. Si en queda algun de massa gros, trenca’l amb els dits. Les fibres esclafades eliminen tota la picor de la ceba i ja veuràs com queda saborosa. Afegeix-hi un raig d’oli, una mica de sal, pebre vermell i pebre negre, unes gotes de xerès i unes olives negres.

Un plat de ceba que no fa plorar, sinó que fa riure de fàcil que és!

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00