La gala dels sols de la Guia Repsol es va celebrar a Cartagena amb una única novetat al podi: La Salita, de la xef valenciana Begoña Rodrigo
La Guia Repsol 2024 ha atorgat els seus prestigiosos sols als millors restaurants d’Espanya i Portugal, i entre ells destaquen dos establiments de Tenerife que han aconseguit el seu segon sol: Eteri by Pedro Nel, a Santa Cruz de Tenerife, i La Cúpula, a Costa Adeixeu. Tots dos restaurants ofereixen una cuina creativa, de qualitat i amb gust de les Canàries, que ha conquerit l’exigent jurat de la guia.
La Salita, l’únic nou tres sols de la guia, lidera l’ascens de 16 restaurants a dos sols i 81 a un
La gran protagonista de la gala va ser la cuinera valenciana Begoña Rodrigo, que amb el seu restaurant La Salita s’ha convertit en l’únic nou tres sols de la Guia Repsol 2024, el màxim reconeixement que atorga la publicació. Rodrigo ha demostrat el seu talent i personalitat en una cuina que fusiona tradició i avantguarda, amb productes de temporada i de proximitat. El seu restaurant s’uneix així al selecte club dels trisolejats, que compta amb 44 membres a tot Espanya i Portugal.
A més dels dos restaurants de Tenerife, 14 més han ascendit a la categoria de dos sols, que distingeix els restaurants que ofereixen una proposta gastronòmica sòlida, original i amb identitat pròpia. Entre ells es troben Almo (Múrcia), Mestressa (Tolosa, Gipuzkoa), Talaia (Alcossebre, Castelló), Casa Julián (Tolosa, Gipuzkoa), Cases Penjades (Conca), Cobo Evolució (Burgos), Des de 1911 (Madrid), El Caprici (Jiménez de Jamuz, Lleó), Empòrium (Castelló d’Empúries, Girona), Le Bistroman L´Atelier (Madrid), Nuble (Haro, La Rioja), OSA (Madrid), Tohqa (El Port de Santa Maria, Cadis ) i Ugo Chan (Madrid).
La Guia Repsol 2024 també ha incorporat 81 restaurants nous a la categoria d’un sol, que reconeix els establiments que tenen una cuina de qualitat, amb personalitat i bon servei. Així mateix, ha ampliat la llista de restaurants recomanats amb 271 novetats i ha atorgat quatre nous sols sostenibles, que premien els restaurants que aposten per la sostenibilitat social i mediambiental.
Catalunya, Madrid, Euskadi, Andalusia, Comunitat Valenciana i Castella i Lleó, les regions amb més sols
La Guia Repsol 2024 compta amb un total de 764 restaurants amb sols (44 tres sols, 168 dos sols i 552 un sol) i 1.453 recomanats que reflecteixen la diversitat i la riquesa gastronòmica d’Espanya i Portugal. Les regions amb més sols són Catalunya (115), Comunitat de Madrid (101), Euskadi (71), Andalusia (74), Comunitat Valenciana (60) i Castella i Lleó (59).