Inici » El llegat de Joan Carles i la nova era de la monarquia espanyola

El llegat de Joan Carles i la nova era de la monarquia espanyola

by PREMIUM.CAT
un home amb una corona i un vestit blanc i negre amb una corona d'or al cap i una corbata blanca i vermella, Ahmed Karahisari, David Lazar, un retrat de personatge, unilalianisme

El declivi de Joan Carles i l’arribada d’una nova generació

La reputació de la monarquia espanyola es va veure afectada per les accions de Joan Carles, fet que va portar a la necessitat d’un canvi generacional. Felip i Letizia van assumir la responsabilitat d’heretar el tron ​​per intentar restaurar la confiança en la institució monàrquica. La primera mesura va ser forçar l’abdicació de l’emèrit, seguida del seu exili als Emirats Àrabs, cosa que va representar una humiliació pública per a un monarca. Aquest moviment buscava desvincular-se per complet del passat, incloent-hi el cognom Borbó.

L’estratègia de renovació

Felip i Letizia van implementar una estratègia per desviar l’atenció del passat i enfocar-se en una nova era per a la monarquia. Aquesta estratègia ha tingut èxit, especialment a la figura de la princesa Leonor, que és altament valorada per la ciutadania. La seva aprovació és notablement alta, superant tots els altres representants de la corona, inclòs Felip VI.

El distanciament de Joan Carles

El distanciament de Joan Carles s’evidencia en la manca d’interacció pública amb la seva néta, la princesa Leonor, i la seva absència en esdeveniments significatius, com ara la jura de la constitució. S’espera que Joan Carles no torni a Espanya a curt termini, atesa la seva avançada edat i problemes de mobilitat. El seu exili a un país com Portugal, França o Suïssa es planteja com una opció viable, beneficiant-ne l’extens patrimoni.

Relació amb les nétes

Tot i la distància, Joan Carles ha mantingut el contacte amb Leonor i Sofia, tot i que se li ha negat l’oportunitat de reunir-s’hi diverses vegades. La possibilitat d’una trobada a Abu Dhabi es va plantejar, però no es va concretar a causa de restriccions i preocupacions de privadesa. Els reis consideren inapropiat que les seves filles assisteixin a aquesta trobada.

Perspectives de futur

El futur de Joan Carles en relació amb la monarquia espanyola és incert, i la seva absència d’esdeveniments públics amb les seves nétes des del 2019 reflecteix un distanciament continu. Mentrestant, la nova generació de la monarquia, encapçalada per la princesa Leonor, representa un canvi significatiu i una renovació de la institució.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00