Inici » El món casteller i les seves relacions gastronòmiques

El món casteller i les seves relacions gastronòmiques

by PREMIUM.CAT

Una relació gastronòmica inesperada

Si els castells tinguessin una relació directa amb algun aliment clarament seria amb els calçots, perquè Valls és el bressol del món casteller i d’aquest àpat tan nostrat. Però hi ha un altre aliment que sovint es relaciona amb els castells per un error de comprensió: les anxoves. Moltes persones creuen que el nen o la nena que puja a dalt de tot d’un castell es diu ‘anxoveta’ i, tot i que seria molt divertit, no és així. El nom correcte és ‘enxaneta’.

El gest més característic

L’enxaneta puja a dalt de tot del castell i, quan hi arriba, aixeca el braç abans de baixar per l’altra banda. Aquest gest d’aixecar el braç es diu ‘fer l’aleta’ i és el gest més característic del món casteller. Tot i així, totes les altres posicions del castell tenen nom. Les coneixes? Saps què és la pinya, el tronc o el pom de dalt? Sabies que l’infant més petit que puja al castell no és l’enxaneta? Mira el vídeo i descobreix-ho!

Xerrameca castellera

Xerrameca castellera és un projecte per promoure el fet casteller. Si no en saps res de castells, hi trobaràs tot el que et cal saber per ser-ne un expert i, si ja ets casteller o castellera, podràs enviar aquests continguts al teu entorn perquè entengui què és allò que fas. Pots consultar tots els capítols de ‘Xerrameca Castellera’ i aprendre sobre castells d’una manera ràpida i entretinguda al diari a les xarxes socials.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00