Inici » La fascinació de la revolució i les contradiccions de Werner Herzog

La fascinació de la revolució i les contradiccions de Werner Herzog

by PREMIUM.CAT
un home amb vestit i ulleres davant d'un edifici amb gent que passava al seu costat per una vorera, Antoni Pitxot, ignacio fernandez rios, un retrat, els automatistes

Un plantejament provocador

Recordo un dia, durant els meus anys d’estudiant a la Universitat Pompeu Fabra, quan el professor Jordi Ibáñez va presentar una assignatura titulada ‘Revolució i Utopia’. Aquesta assignatura plantejava una qüestió central: la idea de la revolució. Una de les digressions més interessants que es va plantejar era la idea que, a mesura que envellim, no ens tornem més conservadors, sinó més revolucionaris. Els vells són sovint els més sincers i brillants. Aquest plantejament ens convida a reconsiderar la idea romàntica de la vida com un aprenentatge constant, una idea que contrasta amb la visió de Werner Herzog.

Werner Herzog: un cineasta fascinant

Werner Herzog, nascut a Múnic, Alemanya, el 1942, és un dels cineastes més reconeguts de la seva generació. A més de dirigir pel·lícules, Herzog també ha treballat en òpera i ha escrit diversos llibres. El seu últim llibre, titulat ‘Cadascú a la seva i Déu contra tothom’, ha estat un èxit de vendes a nivell mundial. Aquest llibre, publicat en català per L’Altra Editorial, ens ofereix una visió fascinant de la vida i l’obra de Herzog.

Un llibre que ens atrapa

En aquest nou llibre, Herzog ens convida a endinsar-nos en les seves memòries. Tot i que aparentment es tracta d’una obra autobiogràfica, en realitat és una construcció basada en anècdotes i reflexions de la seva pròpia vida. L’eix cronològic del llibre ens guia a través de la seva extensa filmografia, amb especial èmfasi en les seixanta pel·lícules que ha dirigit. A més de parlar de les seves pel·lícules, Herzog comparteix anècdotes personals i familiars, creant una obra que captiva el lector des de la primera pàgina.

Un mestre del cinema autèntic

Si encara no coneixeu la filmografia de Herzog, us recomano que comenceu per ‘Nòmada: seguint les passes de Bruce Chatwin’, una de les seves pel·lícules més recents. Aquesta pel·lícula, juntament amb altres com ‘Woyzeck’ i ‘Nosferatu, fantasma de la nit’, ens ofereix una visió única i singular del món del cinema. A més de la seva faceta com a director, Herzog també ha realitzat documentals extraordinaris com ‘La Soufrière’ i ‘La cova dels somnis oblidats’. A través d’aquestes obres, Herzog ens convida a reflexionar sobre temes universals com la mort i el dol.

Una vida plena de contradiccions

El llibre ‘Cadascú a la seva i Déu contra tothom’ ens permet explorar les contradiccions d’una vida fascinant. Herzog ens convida a acompanyar-lo en aquest llarg camí, que està ple de sorpreses i revelacions. A través de les seves memòries, Herzog ens mostra la seva mirada estètica única i la seva passió per l’art i la vida. Aquest llibre és una oportunitat única per conèixer més a fons la trajectòria d’un dels grans mestres del cinema contemporani.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00