Inici » La importància de la litúrgia per a la vida espiritual de l’Església

La importància de la litúrgia per a la vida espiritual de l’Església

by PREMIUM.CAT
un grup de nois joves l'un al costat de l'altre davant d'un sacerdot que sosté un llibre i mirant el llibre, Dionís, sensació de temor, un barroc flamenc, antípodes

La litúrgia com a expressió de la fe de l’Església

La litúrgia és de gran importància per a la vida espiritual dels membres de l’Església. A través de la litúrgia, celebrem i professam la nostra fe en comunitat (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/). A més dels sagraments, com l’Eucaristia, hi ha altres formes litúrgiques que ens permeten alimentar la nostra espiritualitat i expressar la nostra fe. Un exemple d’això és la Litúrgia de les Hores, que ens convida a la pregària constant i ens ajuda a créixer en la nostra relació amb Déu (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/).

La importància de la Litúrgia de les Hores

La Litúrgia de les Hores és una escola de pregària que ens acompanya al llarg del dia. Segons l’Ordenació general de la Litúrgia de les Hores, la pregària pública i comunitària del poble de Déu és una de les tasques principals de l’Església (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/). Aquesta pregària es realitza de manera constant arreu del món, unint els cors i les veus dels fidels. És una pregària perenne que santifica cada hora del dia i de la nit. Quan ens reunim per a la Litúrgia de les Hores, manifestem la nostra identitat com a Església i celebrem el misteri de Crist. És per això que cal preparar i celebrar aquesta litúrgia amb cura i devoció, perquè la nostra pregària sigui una autèntica celebració del misteri de Crist (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/).

La Litúrgia de les Hores i la vida espiritual dels fidels

L’Església ens recorda que la Litúrgia de les Hores és una font d’aliment espiritual per als fidels. A través d’aquesta pregària, la nostra vida espiritual és enriquida i orientada cap a Déu. Agraïm a la Litúrgia de les Hores per l’aliment que ens proporciona i per com ens ajuda en la nostra pregària personal. Els religiosos que resen l’Ofici Diví fan pregària pública de l’Església i han de realitzar aquesta tasca amb la màxima perfecció, tant en la devoció interna com en la manera externa de procedir (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/). Si vivim l’espiritualitat que ens ofereix l’Ofici Diví, aquesta es manifestarà també en la nostra manera de celebrar-lo, amb una celebració digna i fervorosa.

Conclusió

La litúrgia és un element fonamental per a la vida espiritual de l’Església. A través de la litúrgia, celebrem i professam la nostra fe en comunitat. La Litúrgia de les Hores és una escola de pregària que ens acompanya al llarg del dia i ens ajuda a créixer en la nostra relació amb Déu. Agraïm a la Litúrgia de les Hores per l’aliment espiritual que ens proporciona i per com ens ajuda en la nostra pregària personal. Sigui quina sigui la forma litúrgica que celebrem, cal preparar i celebrar-la amb cura i devoció, perquè la nostra pregària sigui una autèntica celebració del misteri de Crist (https://correccioencatala.cat/com-estructura-text-catala/).

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00