Inici » La Vida d’un Sommelier: Superació, Passió pel Vi i Reflexions sobre l’Alcoholisme

La Vida d’un Sommelier: Superació, Passió pel Vi i Reflexions sobre l’Alcoholisme

by PREMIUM.CAT
un home amb esmòquing sostenint una copa de vi a la mà i somrient a la càmera, Ahmed Karahisari, David Lazar, retrat d'un personatge, art qajar

David Seijas: Un Sommelier Guardonat i Autor

David Seijas, reconegut sommelier i autor del llibre ‘Confesiones de un sumiller’, comparteix la seva apassionant història de vida i la seva profunda connexió amb el món del vi. Seijas ha estat guardonat amb prestigiosos premis, com el Premi Nas d’Or al millor sommelier de l’estat el 2006, el Premi Nacional de Gastronomia al Millor Sommelier el 2011, i el Premi al Millor Sommelier de l’Associació Catalana de Sommeliers. La seva trajectòria no ha estat fàcil, enfrontant reptes personals i professionals.

Una Cursa a El Bulli i la Batalla contra l’Alcoholisme

Durant el seu temps a El Bulli, Seijas va treballar com a sommelier durant aproximadament 12 anys, sent un dels pocs sommeliers en un entorn dominat per cuiners. Tot i això, la seva experiència va estar marcada per la lluita contra l’alcoholisme, que va començar a desenvolupar-se a una edat primerenca. Aquest hàbit de consum, inicialment associat amb moments festius, es va convertir en un problema que va afectar la seva vida personal i professional.

La superació de l’alcoholisme i el retorn al món del vi

Després d’enfrontar la seva addicció a l’alcohol, Seijas va emprendre un procés de desintoxicació que va implicar tractament mèdic i suport psicològic. La seva tornada al món del vi va ser un desafiament, però va trobar una nova perspectiva a través de la grafoteràpia. Tot i les temptacions diàries, Seijas ha aconseguit mantenir-se connectat al món del vi de manera responsable.

Reflexions sobre l’alcoholisme i l’ofici de sumiller

Seijas reflexiona sobre la relació personal amb l?alcohol i la importància de reconèixer els senyals d?una relació poc saludable amb aquesta substància. A més, destaca la necessitat de mantenir una actitud conscient i vigilant per evitar recaigudes. Pel que fa al seu ofici, reconeix que el treball d’un sommelier està dirigit a un públic selecte, però encoratja els amants del vi a explorar aquest món amb humilitat i responsabilitat.

El Món del Vi: Passió, Perills i Consells

Seijas comparteix la seva visió sobre el món del vi, i destaca la bellesa de la cultura vinícola i l’enoturisme, però també adverteix sobre els perills associats al consum d’alcohol. Tot i els desafiaments, anima aquells interessats en el vi a explorar aquesta passió amb precaució i humilitat.

Els Vins Preferits de David Seijas

Finalment, Seijas comparteix les seves preferències vinícoles, destacant-ne la connexió amb els vins de Borgonya, Galícia i les varietats de garnatxa. La seva passió pel vi es reflecteix a l’estima per la diversitat i la riquesa d’aquesta beguda.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00