Inici » L’Ajuntament de Madrid canvia la desfilada de carrer de Carnaval per una proposta participativa a Escorxador

L’Ajuntament de Madrid canvia la desfilada de carrer de Carnaval per una proposta participativa a Escorxador

by premium.cat
un payaso vestido con un traje negro y rojo y una nariz y un anillo en la nariz rojos en una calle de la ciudad, David Imms, piel de la vida real, una fotografía de archivo, arte impactante

Madrid renuncia a la desfilada de carrer de Carnaval

Aquest any, Madrid no comptarà amb la tradicional desfilada de carrer de Carnaval. L’Ajuntament, encapçalat per José Luis Martínez-Almeida, ha decidit canviar el format de l’esdeveniment i donar més protagonisme a les activitats tradicionals de la festivitat.

Una proposta participativa a Escorxador

En lloc de la desfilada de carrer, s’ha organitzat una proposta participativa que es durà a terme al recinte d’Escorxador. La cercavila comptarà amb la participació d’artistes i famílies que es vulguin unir a la celebració. Aquesta iniciativa busca fomentar la participació de la comunitat a les activitats de Carnaval.

Contrast amb l’edició preelectoral del 2023

La decisió de canviar la desfilada de carrer contrasta amb l’edició preelectoral del 2023, en què es va realitzar una gran desfilada amb la direcció artística de la companyia Yllana. Aquella cercavila va recórrer el Madrid Mitològic, el dels Àustries i el de la Movida, comptant amb la participació de nombrosos artistes i associacions folklòriques.

Una proposta molt participativa

L´Ajuntament destaca que la proposta d´enguany és molt participativa, en col·laboració amb La Juan Gallery, una entitat dedicada a les arts vives a Arganzuela. S’han organitzat tallers, espectacles de titelles i musicals, i s’hi ha inclòs una gran festa de les perruques amb DJ per al públic jove. L’objectiu és que les famílies puguin participar tant als tallers com a la desfilada de fi de festa, juntament amb els artistes.

Una festa caracteritzada per la llibertat i la conquesta popular de lespai públic

Tot i que la proposta d’aquest any es durà a terme en un lloc reduït, l’Ajuntament destaca que el Carnestoltes és una festa caracteritzada per la llibertat i la conquesta popular de l’espai públic. Es busca mantenir l’essència dels carnestoltes prepandèmia i oferir una experiència participativa i divertida per a tots els madrilenys.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00