Inici » Maxime Pourveur, expert en esporga de vinya, arriba a Manresa

Maxime Pourveur, expert en esporga de vinya, arriba a Manresa

by PREMIUM.CAT
una pintura de una cadena montañosa con un campo de hierba frente a ella y árboles en primer plano, Enguerrand Quarton, fotorrealista, una pintura mate detallada, fotorrealismo

Maxime Pourveur, un especialista en esporga de vinya

Maxime Pourveur, membre de l’equip francès Architecte du Vivant de Marceau Bourdarias, serà a Manresa el pròxim divendres i dissabte per compartir els seus coneixements en esporga de vinya. Les sessions es faran al Celler El Molí de Collbaix, sota l’organització de l’Escola Agrària de Manresa.

L’esporga de vinya i la seva importància en viticultura

La poda és una pràctica imprescindible en viticultura que té un impacte significatiu en la formació del cep, la producció, la qualitat i les característiques de la collita, així com en la resiliència de la planta davant dels extrems climàtics. Maxime Pourveur, especialista en la conducció de la vinya i de l’arboricultura, proposa una aproximació holística per comprendre millor la morfologia, anatomia i fisiologia del cep i de les plantes llenyoses.

El mètode Marceau Bourdarias i la seva influència

Maxime Pourveur és membre de l’equip francès Architecte du Vivant de Marceau Bourdarias, i el seu mètode busca aliar-se amb la natura per aconseguir que la planta aprofiti millor els recursos de què disposa. Els seus coneixements s’han anat difonent a diverses zones de França i de l’Estat espanyol, i ara arriben a Manresa en format de curs intensiu.

El curs intensiu a Manresa

L’Escola Agrària de Manresa ha programat un curs intensiu amb Maxime Pourveur com a únic formador. Les sessions del curs tractaran temes com la fisiologia de la vinya, el diagnòstic i l’observació de l’impacte de la poda, a més d’incloure exercicis pràctics. Ja hi ha una trentena d’alumnes que han confirmat la seva assistència al curs.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00