Maxime Pourveur, un especialista en esporga de vinya
Maxime Pourveur, membre de l’equip francès Architecte du Vivant de Marceau Bourdarias, serà a Manresa el pròxim divendres i dissabte per compartir els seus coneixements en esporga de vinya. Les sessions es faran al Celler El Molí de Collbaix, sota l’organització de l’Escola Agrària de Manresa.
L’esporga de vinya i la seva importància en viticultura
La poda és una pràctica imprescindible en viticultura que té un impacte significatiu en la formació del cep, la producció, la qualitat i les característiques de la collita, així com en la resiliència de la planta davant dels extrems climàtics. Maxime Pourveur, especialista en la conducció de la vinya i de l’arboricultura, proposa una aproximació holística per comprendre millor la morfologia, anatomia i fisiologia del cep i de les plantes llenyoses.
El mètode Marceau Bourdarias i la seva influència
Maxime Pourveur és membre de l’equip francès Architecte du Vivant de Marceau Bourdarias, i el seu mètode busca aliar-se amb la natura per aconseguir que la planta aprofiti millor els recursos de què disposa. Els seus coneixements s’han anat difonent a diverses zones de França i de l’Estat espanyol, i ara arriben a Manresa en format de curs intensiu.
El curs intensiu a Manresa
L’Escola Agrària de Manresa ha programat un curs intensiu amb Maxime Pourveur com a únic formador. Les sessions del curs tractaran temes com la fisiologia de la vinya, el diagnòstic i l’observació de l’impacte de la poda, a més d’incloure exercicis pràctics. Ja hi ha una trentena d’alumnes que han confirmat la seva assistència al curs.