Inici » Receptes de supervivència per als negats a la cuina

Receptes de supervivència per als negats a la cuina

by PREMIUM.CAT
un bol de pasta amb carn i julivert sobre una taula amb una cullera i un tovalló al costat, Coppo di Marcovaldo, fotografia d'aliments professional, una foto d'estoc, dau-al-set

Introducció

En situacions d’emergència o supervivència, és fonamental saber preparar menjars simples que proporcionin l’energia i els nutrients necessaris. Per a aquells que no se senten còmodes a la cuina o no tenen habilitats culinàries, hi ha receptes fàcils i efectives que poden ser un salvavides. En aquest article, et presentem tres receptes de supervivència que són ideals per a aquells que es consideren ‘negats’ a la cuina.

Recepta 1: Civada instantània

La civada instantània és una opció excel·lent per esmorzar o un dinar ràpid. És fàcil de preparar, nutritiva i proporciona una bona quantitat denergia. Per fer civada instantània, necessitaràs els ingredients següents:

– 1 tassa de civada instantània

– 2 tasses d’aigua o llet

– Un pessic de sal (opcional)

– Sucre, mel o fruites seques al gust

Per preparar la civada instantània, segueix aquests passos:

1. Escalfeu l’aigua o la llet en una olla fins que comenci a bullir.

2. Afegeix la civada i la mica de sal, si ho desitges.

3. Cuina a foc lent, remenant ocasionalment, durant uns 5 minuts o fins que la civada estigui suau i hagi absorbit la major part del líquid.

4. Afegeix-hi sucre, mel o fruites seques al gust abans de servir.

Aquesta recepta és ràpida i no requereix habilitats especials. A més, la civada és rica en fibra i es pot emmagatzemar durant molt de temps.

Recepta 2: Pasta amb tonyina

La pasta amb tonyina és una recepta senzilla que es pot preparar en qüestió de minuts i requereix ingredients bàsics. Per a aquesta recepta, necessitaràs els ingredients següents:

– 200 grams de pasta (macarrons, espaguetis, etc.)

– 1 llauna de tonyina en oli

– 1 gra d’all (opcional)

– Oli d’oliva

– Sal i pebre al gust

– Herbes seques com a orenga o alfàbrega (opcional)

Segueix aquests passos per preparar la pasta amb tonyina:

1. Cuina la pasta en una olla amb aigua bullent i sal segons les instruccions del paquet.

2. Mentre es cuina la pasta, escalfa una mica d’oli d’oliva en una paella i afegeix-hi l’all picat, si ho desitges.

3. Afegeix la tonyina escorreguda i esmicola-la a la paella.

4. Escorreu la pasta i barregeu-la amb la tonyina a la paella.

5. Afegeix sal, pebre i herbes seques al gust abans de servir.

Aquesta recepta és ideal perquè utilitza ingredients bàsics que solen estar al rebost i no requereix tècniques culinàries avançades.

Recepta 3: Amanida de fesols

L’amanida de fesols és una opció nutritiva i fàcil de preparar, perfecta per menjar ràpid. Necessitaràs els ingredients següents:

– 1 llauna de fesols (negres, pintos o vermells)

– 1 llauna de blat de moro

– 1 tomàquet

– 1 ceba petita

– 1 pebrot

– Oli d’oliva

– Suc de llimona o vinagre

– Sal i pebre al gust

Seguiu aquests passos per preparar l’amanida de fesols:

1. Escorre i esbandida els fesols i el blat de moro.

2. Talla el tomàquet, la ceba i el pebrot a les galledes petites.

3. Barreja tots els ingredients en un bol gran.

4. Amaniu-ho amb oli d’oliva, suc de llimona o vinagre, i afegiu-hi sal i pebre al gust.

Aquesta amanida és refrescant, rica en proteïnes i fibra, i no requereix cocció, cosa que la fa extremadament fàcil i ràpida de preparar.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00