Introducció
La nostra cuinera catalana experta en reinterpretar els plats clàssics, Ada Parellada, ens presenta una proposta innovadora per simplificar la vida a la cuina. Aquesta setmana, la seva atenció es centra en el carabassó i les seves múltiples possibilitats culinàries. Descobreix aquestes tres receptes delicioses que pots preparar amb aquest ingredient versàtil.
1. Palets cruixents de carabassó amb allioli exprés
Ingredients:
– 1 carabassó
– 1 culleradeta de sal
– 1 culleradeta de pebre vermell
– 1 culleradeta d’orenga
– 1 culleradeta de cúrcuma
– ½ culleradeta de gingebre
– Pebre negre
– 2 cullerades d’oli
– 50 g de formatge parmesà ratllat
Per a l’allioli exprés:
– 100 g de maionesa
– Una cabeça d’all rostida
– Unes gotes de suc de llimona
– Mitja culleradeta de pebre vermell picant
Elaboració:
Comencem tallant el carabassó a palets i els condimentem amb una barreja d’espècies i formatge parmesà. Després, els coem al forn fins que quedin daurats i cruixents. Mentre tant, preparem l’allioli exprés barrejant maionesa, all rostit, suc de llimona i pebre vermell picant. Un cop els palets de carabassó estiguin llestos, els acompanyem amb l’allioli exprés.
2. Lasanya irresistible de carabassó i patata
Ingredients:
– 2 carabassons
– 2 patates
– 200 g de sofregit de ceba i tomàquet
– 100 g de formatge parmesà ratllat
– 100 g de formatge emmental ratllat
– Orenga
– Sal i pebre
Elaboració:
En aquesta recepta, alternem capes de carabassó i patata a la mandolina, sofregit de ceba i tomàquet, i formatge. Les superposem en un motlle i ho coem al forn fins que les patates estiguin cuites i la superfície de la lasanya estigui enrossida i cruixent.
3. Roll de carabassó farcit
Ingredients:
Per a la planxa de carabassó:
– 1 carabassó
– 1 ou
– 1 cullerada de formatge d’untar
– 40 g de formatge parmesà
– Sal
Per a la crema de formatge:
– 100 g de formatge d’untar
– Branques de porradell
– Tàperes
– Tomàquets
– Talls de pernil salat
– Enciam petit
Elaboració:
En aquesta última proposta, preparem una planxa de carabassó al forn i la farcim amb una crema de formatge, porradell, tàperes, tomàquet, pernil salat i enciam. Enrotllem la planxa i la tallem en talls gruixuts per obtenir un roll deliciós i sorprenent.
Si ets un amant del carabassó i t’agradaria descobrir més receptes innovadores i saboroses, visita el nostre lloc web La Gourmeteria d’premium.cat. Trobaràs centenars de receptes per satisfer la teva passió culinària.