Inici » Receptes irresistibles amb carabassó: una proposta de la xef Ada Parellada

Receptes irresistibles amb carabassó: una proposta de la xef Ada Parellada

by PREMIUM.CAT
una dona amb barret de xef sosté una paella de menjar a la taula d'una cuina, escola de barbizon, foto d'estoc, fotografia professional de menjar, Elina Karimova

Introducció

La nostra cuinera catalana experta en reinterpretar els plats clàssics, Ada Parellada, ens presenta una proposta innovadora per simplificar la vida a la cuina. Aquesta setmana, la seva atenció es centra en el carabassó i les seves múltiples possibilitats culinàries. Descobreix aquestes tres receptes delicioses que pots preparar amb aquest ingredient versàtil.

1. Palets cruixents de carabassó amb allioli exprés

Ingredients:

– 1 carabassó
– 1 culleradeta de sal
– 1 culleradeta de pebre vermell
– 1 culleradeta d’orenga
– 1 culleradeta de cúrcuma
– ½ culleradeta de gingebre
– Pebre negre
– 2 cullerades d’oli
– 50 g de formatge parmesà ratllat

Per a l’allioli exprés:
– 100 g de maionesa
– Una cabeça d’all rostida
– Unes gotes de suc de llimona
– Mitja culleradeta de pebre vermell picant

Elaboració:

Comencem tallant el carabassó a palets i els condimentem amb una barreja d’espècies i formatge parmesà. Després, els coem al forn fins que quedin daurats i cruixents. Mentre tant, preparem l’allioli exprés barrejant maionesa, all rostit, suc de llimona i pebre vermell picant. Un cop els palets de carabassó estiguin llestos, els acompanyem amb l’allioli exprés.

2. Lasanya irresistible de carabassó i patata

Ingredients:

– 2 carabassons
– 2 patates
– 200 g de sofregit de ceba i tomàquet
– 100 g de formatge parmesà ratllat
– 100 g de formatge emmental ratllat
– Orenga
– Sal i pebre

Elaboració:

En aquesta recepta, alternem capes de carabassó i patata a la mandolina, sofregit de ceba i tomàquet, i formatge. Les superposem en un motlle i ho coem al forn fins que les patates estiguin cuites i la superfície de la lasanya estigui enrossida i cruixent.

3. Roll de carabassó farcit

Ingredients:

Per a la planxa de carabassó:
– 1 carabassó
– 1 ou
– 1 cullerada de formatge d’untar
– 40 g de formatge parmesà
– Sal

Per a la crema de formatge:
– 100 g de formatge d’untar
– Branques de porradell
– Tàperes
– Tomàquets
– Talls de pernil salat
– Enciam petit

Elaboració:

En aquesta última proposta, preparem una planxa de carabassó al forn i la farcim amb una crema de formatge, porradell, tàperes, tomàquet, pernil salat i enciam. Enrotllem la planxa i la tallem en talls gruixuts per obtenir un roll deliciós i sorprenent.

Si ets un amant del carabassó i t’agradaria descobrir més receptes innovadores i saboroses, visita el nostre lloc web La Gourmeteria d’premium.cat. Trobaràs centenars de receptes per satisfer la teva passió culinària.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00