Inici » Sergi Torrecilla protagonitza la versió catalana de Retrat de l’artista mort

Sergi Torrecilla protagonitza la versió catalana de Retrat de l’artista mort

by PREMIUM.CAT
un home amb barba i camisa negra i jaqueta negra i un cartell darrere seu que diu soaffa pavrtast the dead, Eduardo Lefebvre Scovell, imatge promocional, retrat d'un personatge, arte povera

Sergi Torrecilla i l’adaptació de l’obra

Sergi Torrecilla és el protagonista de la versió catalana de Retrat de l’artista mort, una obra escrita i dirigida per Davide Carnevali. Nascut a Milà l’any 1981, Torrecilla és un actor i director de teatre català. Ha treballat en diverses produccions a Barcelona i és professor a l’Institut del Teatre. Actualment, està representant l’obra al Teatre Lliure fins al dia 9 de juny. Aquesta adaptació de Retrat de l’artista mort és única per al context català i presenta canvis significatius en el text i en el protagonista per reflectir aquesta adaptació. Tot i això, l’escenografia, la il·luminació i la música de l’obra es mantenen igual que en altres produccions anteriors.

L’adaptació de l’obra a cada lloc

En una entrevista amb Davide Carnevali, el director de l’obra, es va parlar de la importància d’adaptar l’obra a cada lloc on es representa. Aquesta adaptació es fa per tenir en compte les relacions amb la memòria històrica i la relació de la gent amb el feixisme. A més, es considera important treballar els vincles familiars de l’actor que interpreta l’obra. Això fa que cada representació sigui diferent i es pugui explorar temes i contextos específics de cada lloc.

El tema dels desapareguts

L’obra també tracta el tema dels desapareguts, que és una idea que va sorgir a Buenos Aires. Aquest tema és important perquè posa de manifest la barbàrie que es va produir a Europa durant el segle XX i que pot repetir-se ara mateix. Aquesta adaptació de Retrat de l’artista mort aporta una perspectiva singular al context espanyol, ja que explora la història de famílies dividides entre els dos bàndols, nens robats, fosses comunes i exilis.

La participació activa del públic

En aquesta adaptació, es busca estimular la lectura del públic i donar-li les claus d’interpretació. El públic no té un rol passiu, sinó que pot entrar a l’escenografia i veure com es construeix l’espectacle i com el teatre és un dispositiu de construcció i interpretació de la història. Això crea una experiència única per al públic i els fa conscients del procés de creació teatral.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00